Στον μεγαλομέτοχο του Ρέθυμνου Aegean αφιέρωσε τη νίκη απέναντι στον Άρη ο προπονητής του ΑΓΟΡ Στέργιος Κουφός.
Αναλυτικά ο τεχνικός της ρεθυμνιώτικης ομάδας δήλωσε τα εξής: «Καταφέραμε να κερδίσουμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, με 5 τραυματίες από το ματς της Ρόδου και φυσικά μετά την ήττα από τον Κολοσσό. Τελικά μόνο ο Μπράουν έμεινε εκτός και οι υπόλοιποι παίκτες μέχρι την Πέμπτη δεν έκαναν προπόνηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για τον τρόπο που αγωνίστηκαν και γενικότερα όλους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Αφιερώνω τη νίκη στον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Κωστή Ζομπανάκη, που σήμερα έχει γενέθλια του. Από την στιγμή που μπήκε στα τεκταινόμενα της ομάδας, η παρουσία ήταν καταλυτική στην οργάνωση και το χορηγικό πρόγραμμα που διαθέτει τώρα η ομάδα το ζηλεύουν πάρα πολλοί σύλλογοι.

Επίσης, είναι ιδιαίτερη τιμή που μιλάει με κολακευτικά λόγια ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ένα άνθρωπος που σέβομαι και εκτιμώ. Έτσι προσπαθήσαμε να ετοιμάσουμε την ομάδα ολόκληρη την εβδομάδα, για ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα σε ένα ιστορικό αντίπαλο. Ο Άρης θα μπορούσε να είχε κάνει στην αρχή ένα 0-8 και όλα να ήταν διαφορετικά και εντέλει κάναμε εμείς το σερί. Εκμεταλλευτήκαμε το αβαντάζ με το σουτ των ψηλών μακριά από τη ρακέτα και έτσι άνοιξε η διαφορά.
Γενικότερα η ομάδα μας βρίσκεται ακόμα στο χτίσιμο και μέρα με τη μέρα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι δύσκολο να χτίσει Αμερικανούς που είναι νεαροί σε ηλικία και ενώ πέρυσι είχαμε δύο προσωπικότητες που έκαναν τη διαφορά. Μέσα από τη δουλειά, όμως, θα προσπαθήσουμε να τις βρούμε και φέτος.

Καλή συνέχεια στην ομάδα του Άρη και είμαι σίγουρος πως θα βρει τον δρόμο του».

                                       

Πέτγουεϊ: \”Επιβάλλαμε το ρυθμό μας\”

Στο δυνατό ξεκίνημα της ομάδας στάθηκε ο άσος του ΑΓΟΡ Μπρέντ Πέτγουεϊ«Αυτό ήταν το πρώτο εντός έδρας ματς για το πρωτάθλημα και θέλαμε τη νίκη. Ήταν ένα μεγάλο και σημαντικό παιχνίδι, μετά την ήττα στη Ρόδο. Είχαμε τονίσει πως πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά από την αρχή, να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και τα καταφέραμε και έτσι φτάσαμε στη νίκη. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, με εξαιρετικό προπονητή και αυτό κάνει τη νίκη μας ακόμα μεγαλύτερη. Μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι».

Αλεξανδρής:  \”Μπήκαμε φοβισμένοι στην αρχή…\”

Με τα καλύτερα λόγια εκφράστηκε για το Ρέθυμνο Aegean και τον προπονητή του Στέργιο Κουφό ο τεχνικός του Άρη Βαγγέλης Αλεξανδρής, που τόνισε ότι η ομάδα του μπήκε φοβισμένα στο παιχνίδι: «Δεν ξέρω γιατί μπήκαμε φοβισμένοι στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά όλα θα μπορούσαν να είχαν κυλήσει διαφορετικά γιατί μας ευνόησαν οι φάσεις και θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει εμείς ένα καλό σερί. Στη συνέχεια, όμως, το Ρέθυμνο βρήκε ρυθμό, έκανε το παιχνίδι του και κέρδισε.

Δεν θα σταθώ στους 3 Αμερικανούς, αυτή είναι η ομάδα του Άρη και πρέπει να τη στηρίξουμε. Εγώ και ο πρόεδρος περιμέναμε να δούμε πως θα αντιδράσει η ομάδα σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και σε μία δυνατή έδρα. Δεν είμαι ευχαριστημένος, καθώς αυτά που είχαμε σχεδιάσει δεν τα βγάλαμε στο παρκέ και κυρίως στην αμυντική μας συμπεριφορά απέναντι στα πολλά τρίποντα του Ρεθύμνου. Γνωρίζαμε πως το Ρέθυμνο θα έπαιρνε πολλές προσπάθειες, αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού του και με αυτό έκανε πέρυσι μία εκπληκτική πορεία.

Επίσης, ήταν πολύ δύσκολο για τα δικά μας δυνατά 5άρια να βγουν στο τρίποντο και να μαρκάρουν τους ψηλούς του Ρεθύμνου. Παρά την βαριά ήττα θα παλέψουμε και πιστεύουμε με την δυνατή έδρα που έχουμε, στο μέλλον να γίνουμε πολύ ανταγωνιστικοί και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Συγχαρητήρια στον Στέργιο Κουφό για την πολύ καλή ομάδα που έχει δημιουργήσει».

Πάσαλιτς: \”Κάναμε άσχημο ξεκίνημα\”

Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς εκπροσώπησε τους παίκτες του Άρη στη συνέντευξη τύπου δηλώνοντας: «Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για τη νίκη. Εμείς κάναμε πολύ άσχημο ξεκίνημα και στο α’ δεκάλεπτο βρεθήκαμε στο -11. Στη συνέχεια δεν ήμασταν καλοί και δώσαμε την ευχέρεια στο Ρέθυμνο να κάνει μία εύκολη νίκη. Πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά και να προσπαθήσουμε περισσότερο. Δεν είχαμε μαζί μας τους 3 Αμερικανούς, ενώ ο Βεργίνης βρίσκεται στην ομάδα μονάχα λίγες μέρες και είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Πιστεύω πως στο επόμενο ματς με τον Ηλυσιακό να είμαστε καλύτεροι και να πετύχουμε τη νίκη».

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook