Παρίσταναν τους εφοριακούς και επιχείρησαν να εξαπατήσουν γέροντες στη Νεάπολη, αλλά έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, η οποία τώρα ερευνά τυχόν εμπλοκή τους σε ανάλογες απάτες που διαπράχτηκαν στο νομό Κοζάνης.

Δύο ημεδαποί από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ηλικίας 39 και 40 ετών, επισκέφτηκαν προχτές το πρωί δύο σπίτια ηλικιωμένων ανθρώπων σε χωριά της Νεάπολης.

Προσποιούμενοι τους εφοριακούς υπαλλήλους, προσπάθησαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους γέροντες, λέγοντας το γνωστό ότι «ο γιος σου χρωστά λεφτά και μας είπε να τα δώσεις». Ευτυχώς οι ηλικιωμένοι δεν έπεσαν στην παγίδα και δεν έδωσαν τα χρήματα που τους ζήτησαν οι απατεώνες, αλλά αντιθέτως μόλις έφυγαν ειδοποίησαν την αστυνομία. Τελικά οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν προχτές το απόγευμα εντός των ορίων του νομού Ιωαννίνων και ομολόγησαν την επιχειρούμενη απάτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για σεσημασμένους που επιδίδονται σε απάτες με τη συγκεκριμένη μέθοδο. Ερευνάται οι τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες απάτες στο Τρανόβαλτο, στα Σέρβια και σε άλλες περιοχές του νομού, όπου άγνωστοι είχαν εξαπατήσει και απέσπασαν χρήματα από γέροντες, που δήθεν τους χρωστούσε ο γιος τους για αγορά ελαστικών αυτοκινήτων.

Οι δύο δράστες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Επίσης, προχτές το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης συνελήφθη στην Κοζάνη 42χρονος ημεδαπός για κλοπή που διαπράχθηκε μεσημεριανές ώρες τις ίδιας ημέρας. Ειδικότερα, ο δράστης πήρε εμπορεύματα από κατάστημα πώλησης πυροσβεστήρων χωρίς να τα πληρώσει, αν και είχαν κοπεί τα παραστατικά. Ο καταστηματάρχης έκανε καταγγελία και ο 42χρονος συνελήφθη.

e-ptolemeos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook