Ακτιβιστές που ήθελαν να στείλουν μπαλόνια με φυλλάδια κατά της βορειοκορεατικής ηγεσίας από την νότια πλευρά των συνόρων εμπόδισε η αστυνομία της Νότιας Κορέας, μετά τις απειλές της Βόρειας Κορέας πως θα προχωρούσε σε «ανελεήτο χτύπημα» εάν τα φυλλάδια έφταναν στο έδαφός της.

Η «δράση» είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα από βορειοκορεάτες που έχουν διαφύγει στη Νότια Κορέα. Η ομάδα σκόπευε, όπως έχει κάνει και άλλες φορές, να πάει σε αποστρατικοποιημένη ζώνη κοντά στα σύνορα και να στείλει μπαλόνια με φυλλάδια που στρέφονταν κατά της ηγεσίας της Πιόνγιανγκ -ορισμένα μάλιστα από τα μπαλόνια έχουν και χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου.

Την Δευτέρα, αστυνομία και στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας απέκλεισαν την πρόσβαση στο σημείο από το οποίο θα γινόταν η «απογείωση» των μπαλονιών.

Η αντίδραση της ομάδας ήταν έντονη, η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας ότι «ξύπνησε το πρωί και φοβήθηκε ένα ανώριμο παιδάκι» -δηλαδή τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Την Παρασκευή, η Βόρεια Κορέα είχε προειδοποιήσει ότι εάν τα φυλλάδια πέσουν, θα προχωρούσε «χωρίς προειδοποίηση σε ανελέητο στρατιωτικό χτύπημα στο δυτικό μέτωπο».

 

in.gr