Ακτιβιστές που ήθελαν να στείλουν μπαλόνια με φυλλάδια κατά της βορειοκορεατικής ηγεσίας από την νότια πλευρά των συνόρων εμπόδισε η αστυνομία της Νότιας Κορέας, μετά τις απειλές της Βόρειας Κορέας πως θα προχωρούσε σε «ανελεήτο χτύπημα» εάν τα φυλλάδια έφταναν στο έδαφός της.

Η «δράση» είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα από βορειοκορεάτες που έχουν διαφύγει στη Νότια Κορέα. Η ομάδα σκόπευε, όπως έχει κάνει και άλλες φορές, να πάει σε αποστρατικοποιημένη ζώνη κοντά στα σύνορα και να στείλει μπαλόνια με φυλλάδια που στρέφονταν κατά της ηγεσίας της Πιόνγιανγκ -ορισμένα μάλιστα από τα μπαλόνια έχουν και χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου.

Την Δευτέρα, αστυνομία και στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας απέκλεισαν την πρόσβαση στο σημείο από το οποίο θα γινόταν η «απογείωση» των μπαλονιών.

Η αντίδραση της ομάδας ήταν έντονη, η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας ότι «ξύπνησε το πρωί και φοβήθηκε ένα ανώριμο παιδάκι» -δηλαδή τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Την Παρασκευή, η Βόρεια Κορέα είχε προειδοποιήσει ότι εάν τα φυλλάδια πέσουν, θα προχωρούσε «χωρίς προειδοποίηση σε ανελέητο στρατιωτικό χτύπημα στο δυτικό μέτωπο».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook