Αδιευκρίνιστη παραμένει η ακριβής ημερομηνία καθόδου της τρόικας στην Κύπρο , ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο.

 Ερωτηθείς χθες στο περιθώριο του Φεστιβάλ της ΕΚΥΣΥ στη Λεμεσό, πότε θα έρθει η τρόικα ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε: «Όταν συνεννοηθούμε να την αναμένετε. Ακόμα δεν συνεννοηθήκαμε».

Ο Πρόεδρος της Κύπρου θα έχει σήμερα συζήτηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις επί των αντιπροτάσεων που θα καταθέσει η κυπριακή Κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Το Σάββατο οι συντεχνίες είχαν δηλώσει ότι αναμένουν την επόμενη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο για να τοποθετηθούν επί των συγκεκριμένων προτάσεων.

Εξάλλου, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων και οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημερώθηκαν ήδη από το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη σχετικά με τις θέσεις της Κεντρικής Τράπεζας στα θέματα που υπέβαλε η τρόικα για το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Δημητριάδης είχε επαφές  με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν, τον Βουλευτή και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Νίκο Νικολαίδη εκ μέρους του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρη Συλλούρη και τον υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρο Μαλά.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook