Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, απαντά με άρθρο του στις φήμες που τον ήθελαν ένα βήμα πριν από το θάνατο.

Ο 86χρονος Κάστρο επιτέθηκε με σφοδρότητα στα «ψέματα» των διεθνών μέσων ενημέρωσης και δημοσίευσε φωτογραφίες του στα κουβανέζικα μέσα. Ο Κάστρο ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του, τονίζοντας ότι δεν θυμάται πότε ήταν η τελευταία φορά που είχε πονοκέφαλο.

«Αν και δεκάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο επηρεάζονται από όργανα πληροφοριών, τουλάχιστον όσα από αυτά βρίσκονται στα χέρια προνομιούχων και πλουσίων που γράφουν αυτές της ηλιθιότητες, οι άνθρωποι τους πιστεύουν όλο και λιγότερο», αναφέρει στο άρθρο του ο Φιντέλ.

Συνέχισε λέγοντας ότι κρατά τον εαυτό του απασχολημένο γράφοντας και μελετώντας, αλλά έχει αποφασίσει να παραμείνει εκτός δημόσιας ζωής, διότι όπως λέει ο ίδιος «δεν είναι ο ρόλος μου να απασχολώ τις σελίδες των εφημερίδων μας»

Καταλήγοντας, ο Φιντέλ Κάστρο αναφέρει: «Δεν θυμάμαι καν πότε είχα πονοκέφαλο. Για να αποδείξω πόσο ψεύτες είναι, προσφέρω αυτές τις φωτογραφίες μου να συνοδεύσουν το άρθρο.

Μία σειρά από φωτογραφίες του που τράβηξε ο γιος του, Αλεξ, τον απεικονίζουν σε εξωτερικό χώρο να φορά ψάθινο καπέλο, καρό πουκάμισο και να διαβάζει αντίτυπο της εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος «Granma».

\"Φιντέλ:

Χθες, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ελίας Χάουα, δήλωσε ότι είχε πεντάωρη συνάντηση με τον Φιντέλ Κάστρο το Σάββατο. Παρουσίασε, μάλιστα, και φωτογραφία από την συνάντηση και τόνισε ότι ο Κουβανός ηγέτης είναι «πολύ καλά και πολύ διαυγής».

Οι τελευταίες εικόνες του Κάστρο που δόθηκαν στην δημοσιότητα ήταν τον Μάρτιο, όταν όπως αναφέρει το ethnos.gr, συναντήθηκε με τον Πάπα Βενέδικτο κατά την επίσκεψη του ποντίφικα στην Κούβα.

Η μεγάλη απουσία του Κάστρο από τα δημόσια ενίσχυσε τις φήμες στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για επιδείνωση της υγείας του, ενώ αρκετοί έγραψαν ακόμη και ότι πέθανε.

tsantiri.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook