Θετικές είναι οι εξελίξεις για το έργο του φράγματος Αποσελέμη, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών στο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.
Μια απάντηση, η οποία έρχεται μετά από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χερσονήσου, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, στη διάρκεια της οποίας είχαν τεθεί επί τάπητος τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τα οποία πρέπει να προωθηθούν προς επίλυση.
Λίγες μέρες μετά τη συνάντηση αυτή, ήρθε η πρώτη απάντηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, η οποία αφορά το έργο «Ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη».
«Ως σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 94% του έργου και εκτιμάται ότι ως το τέλους του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου.
Για την ολοκλήρωση του έργου εκκρεμούν εργασίες, κυρίως ασφαλτικών στη στέψη του φράγματος και στην εσωτερική οδοποιία, τοποθέτησης χαλυβδοσωλήνων και δικλείδων εντός του αγωγού εκτροπής – υδροληψίας, ολοκλήρωση μικρών κτιρίων και Η/Μ εργασιών.
Επιπλέον προγραμματίζονται τα ακόλουθα έργα:
-Έργα Βιολογικού Καθαρισμού οικισμών Οροπεδίου Λασιθίου, τα οποία και θα προταθούν για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον –ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
-Έργα προσαγωγής νερού από τον κύριο αγωγό Αποσελέμη –Αγ. Νικόλαο στις δεξαμενές πόλεων και οικισμών Δήμων Νεάπολης, Αγίου Νικολάου και Κοινότητας Βραχασίου», αναφέρει χαρακτηριστικά η απάντηση του Υπουργείου στον κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook