Την πεποίθηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την τρόικα, εξέφρασε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο\’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν.

«Οι τεχνικές συνομιλίες για τα τελευταία δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα με τις ελληνικές αρχές βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε ο κ. Ο\’ Κόνορ, προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ερωτηθείς αν προβλέπεται έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα, ο κ. Ο\’ Κόνορ απάντησε ότι, προς το παρόν, δεν προβλέπεται καμία έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, εκτός από την τακτική στις 12 Νοεμβρίου. Δήλωσε, ωστόσο, ότι είναι πιθανόν να συγκληθεί, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε με φυσική παρουσία, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σημείωσε.

Πάντως, ο Γκι Σουλέρ, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ξεκαθάρισε ότι αυτή την εβδομάδα δεν πρόκειται να γίνει συνεδρίαση του Eurogroup.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με την οποία ορισμένες μεταρρυθμίσεις στην ελληνική αγορά εργασίας παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα, ο Σ. Ο\’ Κόνορ απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει ότι η Ευρωπαϊκή Κοινωνική Χάρτα δεν αποτελεί τμήμα του κοινοτικού κεκτημένου. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως θεματοφύλακας των Συνθηκών, μεριμνά ώστε τα μέτρα να είναι σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο και την εργασιακή νομοθεσία.

Καταλήγοντας, ο Σ. Ο\’ Κόνορ επέμεινε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα αποβλέπουν στη βελτίωση του δυναμισμού της και στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης. Υπενθύμισε, τέλος, ότι οι συζητήσεις της Αθήνας με την τρόικα για τα εργασιακά θέματα συνεχίζονται.

kathimerini.gr από ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook