Με απόφασή του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης ανακαλεί τη χορήγηση κινητών τηλεφώνων στους ειδικούς συμβούλους του υπουργείου λόγω «μείωσης του κόστους των επικοινωνιών».

Επίσης, με άλλη απόφασή του, ο κ. Μανιτάκης εγκρίνει τη χρήση κινητού τηλεφώνου για την εξυπηρέτηση του υπουργείου μόνο για τον υπουργό (απεριόριστο όριο κλήσεων), την ασφάλεια του υπουργού (μέχρι 40 ευρώ), τον οδηγό του υπουργού (μέχρι 40 ευρώ) και της υπεύθυνης του γραφείου Τύπου (μέχρι 50 ευρώ).

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, σε περίπτωση που το ύψος των λογαριασμών υπερβαίνει το όριο που έχει καθοριστεί, η επιπλέον δαπάνη βαρύνει αποκλειστικά το χρήστη.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη είχε δηλώσει άγνοια για το συνολικό αριθμό συνδέσεων κινητών τηλεφώνων που έχουν διατεθεί στα υπουργεία και σε υπαλλήλους τους και το κόστος τους σε ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι με εγκύκλιο που είχε εκδοθεί επί υπουργίας Γιάννη Ραγκούση όλα τα υπουργεία θα έπρεπε να έχουν υποβάλει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατάλογο με το συνολικό κόστος χρήσης των κινητών που διαθέτουν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου του 2010, ο κ. Μανιτάκης είχε δηλώσει άγνοια για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα κινητά τηλέφωνα που έχει το

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook