Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2012, με φορείς και κατοίκους των Μαλίων σχετικά με το ζήτημα του «αυστηρότερου ελέγχου και του περιορισμού των τετράτροχων μοτοποδηλάτων στην περιοχή των Μαλίων».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Συλλόγων της περιοχής, το Προεδρείο και μέλη της εθελοντικής ομάδας δράσης Sarpidonista, εκπαιδευτικοί, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής αλλά και κάτοικοι των Μαλίων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων, καταρχήν με αφορμή τα στοιχεία που προέκυψαν μετά από ελέγχους της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού το τελευταίο διάστημα και εν όψει της Κανονιστικής Απόφασης που θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η προς ψήφιση Κανονιστική Απόφαση καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας καταστημάτων εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων/ποδηλάτων και μοτοσυκλετών.

Στο τέλος της συνάντησης, υπήρξε κοινή ομολογία απ’ όλους τους παρευρισκόμενους ότι: «Αν τώρα δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αναρχίας των τετράτροχων πρέπει να ξεχάσουμε να ονειρευόμαστε τον τόπο μας ως τόπο προορισμού για ήρεμες και πολιτισμένες διακοπές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook