Η Πολιτεία δεν έχει δικαίωμα να διαγράψει και να απαξιώσει την προσφορά του Επιμελητηριακού θεσμού στην επιχειρηματικότητα, στην ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου, δήλωσαν οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων της χώρας που συμμετείχαν στην συνάντηση που έγινε στο Επιμελητήριο Χανίων με πρωτοβουλία του Προέδρου του Γιάννη Μαργαρώνη και στο περιθώριο του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα».

Ο Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου Γιώργος Γιακουμάκης και ο κ. Μαργαρώνης, υπογράμμισαν ότι «οι επιχειρήσεις μέσα σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον αγωνίζονται να παραμείνουν στη ζωή, ενάντια στην ύφεση, την έλλειψη ρευστότητας και την εξοντωτική φορολόγηση, με την Πολιτεία, να επιμένει σε οριζόντια μέτρα λιτότητας κωφεύοντας στις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα της αγοράς.»

«Ο Επιμελητηριακός θεσμός είπαν χαρακτηριστικά είναι στο στόχαστρο, με την πρόσφατη απαίτηση για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια και τα σχέδια περί συγχωνεύσεων. Με αλληλοστήριξη και την διατήρηση της συνοχής μας, θα βάλουμε «ασπίδα» στην επιχειρούμενη κατάργηση του φορέα».

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συζητήθηκαν επίσης, η υποχρέωση αυτοαπογραφής των επιχειρήσεων και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εγγραφής στο ΓΕΜΗ.

Για το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» που για πρώτη φορά πραγματοποιείται πρότειναν για την ανάδειξη του θεσμού με ευθύνη των Επιμελητηρίων να «ταξιδέψει» και στο εξωτερικό για να γίνει γνωστή η αξία των Ελληνικών προϊόντων ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Τονικίδης προσκάλεσε τους συμμετέχοντες Προέδρους στον εορτασμό των 100 χρόνων της απελευθέρωσης του Κιλκίς, τον Οκτώβριο του 2013, πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook