Όσο ζούσε στην Αθήνα από τα 10 ως τα 17 του χρόνια κυκλοφορούσε με ένα «κακομάχαιρο» στη ζώνη του και είχε το όνειρο να αποκτήσει κάποτε ένα καλό μαχαίρι.

Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα ο Γιώργης Παλαμιανάκης τα κατάφερε παραπάνω από καλά αφού σήμερα δεν έχει ένα αλλά πολλά μαχαίρια που φτιάχνει σε δική του βιοτεχνία και τα πουλά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Τα χρόνια που έζησα στην Αθήνα- λέει ο κ.Παλαμιανάκης- είχα πάθος με την Κρήτη και οτιδήποτε Κρητικό. Το μαχαίρι το αγαπούσα ως έθιμο».

Μεγαλώνοντας άρχισε να κάνει συλλογή από μαχαίρια, το 2000 άρχισε να εμπορεύεται μαχαίρια (κάνοντας το χόμπι επάγγελμα) και το 2002 έφτιαξε βιοτεχνία κατασκευής μαχαιριών που σήμερα είναι οικογενειακή επιχείρηση αφού απασχολείται και ο γιος του ο Νίκος.

Ρώσοι και Γάλλοι οι καλύτεροι πελάτες

Τα καλοκαίρια πουλούν τα μαχαίρια τους σε τουρίστες από το μαγαζί τους στην Αμμουδάρα. Όπως λέει ο κ.Παλαμιανάκης αυτού που είναι καλοί πελάτες είναι οι Ρώσοι αλλά και οι Γάλλοι οι οποίοι ξέρουν από μαχαίρια και δεν θέλουν φτηνά αλλά καλά και ακριβά.

Τους χειμώνες φορτώνει την κλούβα του και πηγαίνει μαχαίρια σε όλη την Ελλάδα κυρίως σε καταστήματα. «Με αυτόν τον τρόπο έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα σπιθαμή προς σπιθαμή κι έχω αποκτήσει φίλους παντού». Από τις περιοχές της Ελλάδας- εξαιρείται η Κρήτη- που αγοράζουν πολλά μαχαίρια είναι η Πελοπόνησος.

Όταν του επισημάναμε ότι τα μαχαίρια σκοτώνουν απάντησε κοφτά πως «οι άντρες βαστούνε μα σε σέρνουνε μαχαίρια» κι έκλεισε  με την παρακάτω μαντινάδα:

Με το μαχαίρι τση πρεπιάς

ήκοψα το εγώ μου

γιατί σε θέλω πλάι μου

φίλο και αδελφό μου.

ekriktiko.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook