Με ηγέτη τον Μίρνες Σίσιτς ο ΟΦΗ πήρε το κρητικό ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Super League, κερδίζοντας με 2-1 τον Πλατανιά στα Περιβόλια.

Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τη χανιώτικη ομάδα, που ήταν σαφώς ανώτερη στο β\’ μέρος, ενισχυμένη από την είσοδο του Μαραγκουδάκη.

Ο Γουναρίδης με σωτήριες επεμβάσεις όμως δεν επέτρεψε στους \”ερυθρόλευκους\” να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.

Στο πρώτο μέρος έλειψαν οι πολλές φάσεις με τον Σίσιτς με εκπληκτικό σουτ να κάνει το 0-1 στο 33\’.

Στο β\’ μέρος ο Πλατανιάς κυριάρχησε με τον Αναστασάκο να εκμεταλλεύεται το λάθος των Κουρδάκη-Γουναρίδη και να ισοφαρίζει σε μια φάση που προηγήθηκε (όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός) χέρι του Μαραγκουδάκη.

Στη συνέχεια ο Γουναρίδης έσωσε την εστία του από σίγουρη παραβίαση στις φάσεις των Αναστασάκου (50\’ και 77\’), Ουκάρ (52\’) και Ουντότζι (65\’).

Τελικά στην πρώτη φορά που \”πάτησε\” περιοχή ο ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος σκόραρε και πήρε τη νίκη με τον Σίσιτς να βγάζει την \”ασσίστ\” στον Λαμπρόπουλο που στο 80\’ πέτυχε το \”χρυσό\” γκολ για το πρώτο εκτός έδρας \”τρίποντο\” του συγκροτήματος του Νίκου Αναστόπουλου.

Πλατανιάς: Κηπουρός, Παληγεώργος, Τζανής, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Κάλαϊτζιτς, Αγκιλέρα (87\’ Ναζλίδης), Ουντότζι, Μαρτσάκης (46’ Μαραγκουδάκης), Ουκάρ (75\’ Γκονζάλες), Αναστασάκος
 
ΟΦΗ: Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης (68\’ Λαμπρόπουλος), Κουρδάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Ζαχαράκης, Σόουζα, Σίσιτς (83\’ Περογαμβράκης), Ζορμπάς (46\’ Βιτώρος)

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook