Καθοριστική καμπή, «τελευταίο κάβο», και κρίσιμα λεφτά που θα καθορίσουν την επιβίωση και την επανεκκίνηση της οικονομίας χαρακτήρισε την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Σήμερα ή αύριο πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία» προειδοποίησε.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι αρχίζουν να επιστρέφουν χρήματα στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα η καγκελάριος Μέρκελ κατάλαβε από πρώτο χέρι πόσο κρίσιμο είναι για την Ελλάδα να εξασφαλίσει ρευστότητα.

Όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με την εκταμίευση της δόσης δεν θα φύγουν άλλες επιχειρήσεις από τη χώρα. «Οι δυο επιχειρήσεις που φύγανε (σ.σ ΦΑΓΕ, Coca Cola Hellenic), δε φύγανε σε κανένα φορολογικό παράδεισο ή σε χώρα με καλύτερες εργασιακές σχέσεις, αλλά σε χώρες με εξασφαλισμένη ρευστότητα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα» διευκρίνισε.

Ανέφερε επίσης ότι το κέρδος από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής ήταν η ανακοίνωση των ηγετών ότι επανήλθε σε τροχιά η Ελλάδα το πρόγραμμα επομένως οι επόμενοι έλεγχοι δεν χρειάζονται να είναι τόσο εξονυχιστικοί με οριακές θυσίες των Ελλήνων.

«Το κυβερνητικό σχέδιο πρόκειται για το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο σωτηρίας της χώρας, δεν υπάρχει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση, εκτός αν ρεαλιστικό είναι ότι θα πας στους ηγέτες θα χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι και θα πάρεις τα λεφτά» παρατήρησε, αφήνοντας αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ποιοι μπορούν και βάζουν την αδήριτη εθνική ανάγκη πάνω απ’ όλα. Δεν είναι όλοι για τα δύσκολα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου για τις διαρροές βουλευτών από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση βάζουν την εθνική ανάγκη πάνω απ’ όλα και θα ψηφίσουν τα μέτρα.

Υπενθύμισε ότι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, προεξάρχοντος του προέδρου της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλου, είχαν βίαια αποτρέψει σχέδιο εξυγίανσης της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι τα μέτρα θα είχαν ληφθεί εγκαίρως για να μη φτάσουμε στο σημερινό σημείο.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook