Στην τρόικα έστειλε χθες το βράδυ τις αντιπροτάσεις της για τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο υπό κατάρτιση Μνημόνιο η κυπριακή Κυβέρνηση. Η κατάθεση των προτάσεων συνιστά και την πρόσκληση προς τους διεθνείς δανειστές να κατέλθουν στην Κύπρο για έναρξη των διαπραγματεύσεων. Η Κυβέρνηση Χριστόφια αναμένει πλέον από την πλευρά του ΔΝΤ και της ΕΕ να ορίσουν την ημερομηνία της καθόδου τους στην Κύπρο για έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Με τη συμπλήρωση της αντιπρότασης μέτρων της Κυβέρνησης προς την τρόικα, το υπουργείο Οικονομικών θα περιλάβει τα μέτρα στην τελική επεξεργασία του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013 και εντός των επομένων ημερών θα τον καταθέσει στη Βουλή για ψήφιση. Όπως δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή εάν απαιτηθούν τροποποιήσεις μετά τη συνομολόγηση του Μνημονίου τότε αυτές θα γίνουν σε συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με την κυπριακή κυβέρνηση μέχρι τη Σύνοδο του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου υπάρχει επαρκής χρόνος για διαπραγμάτευση και συνομολόγηση του Μνημονίου δανειοδότησης.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook