Στη διάρκεια της ομιλίας τους στις Σέρρες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως το κόμμα του θα \”ξεσκεπάσει\” όσους κρύβονται από πίσω της και την … χρηματοδοτούν.

«Δεν είναι τυχαίο ότι συγκεκριμένοι μνημονιακοί κύκλοι, για να σώσουν το Μνημόνιο, βγάζουν μπροστά τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής να χαιρετά ναζιστικά μπροστά στους Έλληνες, που έζησαν στο πετσί τους τον πόλεμο. Το κόμμα αυτό έχει συμμάχους και κάποιοι που βρίσκονται σε υψηλά αξιώματα το χρηματοδοτούν. Θα τους βρούμε και θα πληρώσουνε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στους «μυστικούς» χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής ήρθε λίγες μόνο ώρες μετά την πρωτοφανή δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να είναι πιο ήπιος στις ανακοινώσεις του για να μην σκίσει κανένα καλσόν».

Το τελευταίο διάστημα η αντιπαράθεση των δύο κομμάτων έχει χτυπήσει «κόκκινο» τόσο εντός όσο και εκτός κοινοβουλίου με τους τόνους να ανεβαίνουν ανησυχητικά.

Τα πρόσφατα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήριο» έδωσαν το έναυσμα να ξεκινήσει ένας κύκλος λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ στελεχών της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ηλία Κασιδιάρη να δηλώνει απειλητικά πως «από εδώ και πέρα οι διάφοροι μαϊντανοί του ανθελληνισμού τύπου Ρεπούση και οι Συριζέοι βουλευτές τρώνε πόρτα». Η κόντρα συνεχίστηκε στην μικρή οθόνη με τους τηλεοπτικούς διαπληκτισμούς μεταξύ του Πέτρου Τατσόπουλου και του Ηλία Παναγιώταρου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να προκαλεί τον συνομιλητή του αποκαλώντας τον συστηματικά «Τσατσόπουλο», και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανταπαντά φωνάζοντας: «Τσατσόπουλο να πεις τον πατέρα σου! Τσατσόπουλο να πεις τον πατέρα σου!».

Το επόμενο επεισόδιο διαδραματίσθηκε εντός του Κοινοβουλίου μεταξύ της Ελένης Ζαρούλια και του Γιάννη Δραγασάκη. Κατά την διάρκεια παρέμβασής της η βουλευτής και σύζυγος του γ.γ. της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «τρισάθλιους» τους μετανάστες προκαλώντας την αντίδραση του προεδρεύοντος της Βουλής ο οποίος δηκτικά της απάντησε «ελπίζω να τα πείτε  αυτά και στο Συμβούλιο της Ευρώπης όπου συμμετέχετε».

Ο ιδεολογικός «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής παίρνει πλέον νέα διάσταση μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις Σέρρες καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει πλέον λόγο για οικονομικά συμφέροντα πίσω από ένα κόμμα που σύμφωνα με την πρόσφατη ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου έχει «χέρια καθαρά».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook