Το Κοινοβούλιο της Υεμένης ενέκρινε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που κήρυξε στη χώρα ο πρόεδρος Άλι Αμπντάλα Σάλεχ στις 18 Μαρτίου, με αφορμή τον θάνατο 52 διαδηλωτών από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, κατά την καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία του Πανεπιστημίου της Σαναά, παρά τις αντιδράσεις των διαδηλωτών που ζήτησαν την καταψήφιση του κειμένου.

Η πλειοψηφία ήταν σχεδόν απόλυτη με ψήφους 164 υπέρ του νόμου επιβολής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης από τους 165 παρόντες βουλευτές.

Το Κοινοβούλιο της Υεμένης απαρτίζεται από 301 βουλευτές, εκ των οποίων 170 προέρχονταν από το κυβερνών Γενικό Λαϊκό Συμβούλιο υπό την ηγεσία του προέδρου Σάλεχ, ωστόσο πολλοί από αυτούς έχουν υποβάλει την παραίτησή τους, μετά την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας, στα τέλη Ιανουαρίου. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στο κίνημα διαμαρτυρίας απηύθυναν έκκληση στους βουλευτές να μην εγκρίνουν την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε την «έγκριση της σφαγής αθώων».

Εν τω μεταξύ, μετά την προσχώρηση μέρους του στρατού στο κίνημα διαμαρτυρίας, ο Σάλεχ πρότεινε χθες να εγκαταλείψει την εξουσία στις αρχές του 2012, πρόταση που η αντιπολίτευση απέρριψε, εμμένοντας στην άμεση αποχώρησή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook