Για τρεις συνεχόμενες Πέμπτες  25 Οκτωβρίου, 1 Νοεμβρίου, 8 Νοεμβρίου, 19.00 με 22.00 θα διαρκέσει το Φεστιβάλ ταινιών των εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ Ηρακλείου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελάκη).

Οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν, έχουν διατεθεί δωρεάν από το Emotion Pictures Festival.

Στόχοι της προβολής ταινιών του Emotion Pictures είναι η ενδυνάμωση της γνώσης και η κατανόηση της αναπηρίας με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Με μέσο την προβολή ταινιών ο θεατής ακούει το συναίσθημα του, βλέπει τη στάση του απέναντι στην αναπηρία, προβληματίζεται και μοιράζεται αυτά που ένοιωσε μέσα από τη συζήτηση με εκλεκτούς προσκεκλημένους ανά βδομάδα την κ. Μαρούδα Ντανιέλα, καθηγήτρια ανθρωπιστικού δικαίου, την κ. Αρμάου Ελένη, φιλόλογο ειδικής αγωγής, την κ. Κλινάκη Χαρά, εκπαιδεύτρια στη συνοδεία τυφλων και των κ. Παπανικολάου Νικόλαο, κλινικό ψυχολόγο.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι όλη η προσπάθεια στηρίχθηκε στην εθελοντική προσφορά δίνοντας στους εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ Ηρακλείου δύναμη και θετικά μηνύματα να συνεχίσουν στο μέλλον και αποδεικνύοντας σε όλους την κοινωνική αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό που υπάρχει στις μέρες μας.

Η είσοδος είναι ανοιχτή και δωρεάν για όποιον πολίτη και εθελοντή ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook