Το σκάφος \”ΕΥΝΙΚΗ\” αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην Κλάση J24, με τη β\’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος να ολοκληρώνεται το σαββατοκύριακο (20 και 21 Οκτωβρίου).

Η σχετική ενημέρωση του ΙΟΧ αναφέρει:

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σκάφος \”ΕΥΝΙΚΗ\”, με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλτσιάδη, αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην Κλάση J24.

Η Β’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τον  αγώνα που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Γαζίου Κρήτης το σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου στον Κόλπο της Ροδιάς, στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με την Ελληνική Κλάση σκαφών J24 και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

\"j24_Gazi\"

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων συμμετείχε στον αγώνα με το σκάφος \”ΝΙΚΟΛΑΣ\”, κυβερνήτης στο οποίο ήταν ο Μιχάλης Οικονόμου και το οποίο κατέκτησε τη 13η θέση, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες για μία ακόμα φορά.

Να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διοργανώνεται σε δύο φάσεις μέσα στη χρονιά. Ο αγώνας της πρώτης φάσης είχε διοργανωθεί στην Αθήνα στις 21 και 22 Απριλίου, ενώ η δεύτερη φάση ήταν αυτή που έγινε στο Ηράκλειο (20, 21/10) Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Γαζίου Κρήτης υποδέχθηκε τα 13 σκάφη και τα πληρώματά τους στις εγκαταστάσεις του στο λιμανάκι της Παντάνασσας, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο.

\"j24_Gazi_2\"

Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου της Ελληνικής Κλάσης J24 (j24class.gr):

Οι αγώνες ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου, μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών και των καταμετρήσεων, με τρείς ιστιοδρομίες. Η ημέρα ηλιόλουστη από το πρωί, με τον άνεμο να φυσάει από Βορειοδυτικές διευθύνσεις και η έντασή του να φθάνει ακόμα και τα 17 μίλια. Στη συνέχεια η ένταση του ανέμου έπεσε στα 6-8 μίλια. Ιδανικές συνθήκες για τα πιο προετοιμασμένα πληρώματα. Το \”ΕΥΝΙΚΗ\” επιβεβαίωσε τη φήμη του φαβορί και ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα των αγώνων με τρείς πρώτες θέσεις. Πραγματοποιώντας εξαιρετικές ιστιοδρομίες, το σκάφος \”JMANIA\” του Ν. Σπίγγου ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση ήταν το σκάφος \”MINOAN SPIRIT\” του νεοεκλεγέντα προέδρου της Ελληνικής Κλάσης σκαφών J24, Α. Παλλήκαρη.

Οι δύο κύριοι αντίπαλοι του Δ. Αλτσιάδη και της ομάδας του, δε βρέθηκαν σε καλή μέρα. Το \”ANIMA\”, με κυβερνήτη τον Α. Ψωμόπουλο, είχε δύο δεύτερες θέσεις, αλλά στάθηκε άτυχο με μία πρόωρη εκκίνηση στην τρίτη ιστιοδρομία. Η ομάδα της \”ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ\” έκανε τη χειρότερή της εμφάνιση, όχι μόνο στην τρίτη ιστιοδρομία, όπου ήταν πρόωρη στη γραμμή της εκκίνησης, αλλά και τερματίζοντας δύο φορές στην έκτη θέση στις άλλες ιστιοδρομίες.

Το πρωί της Κυριακής, δεύτερη ημέρα των αγώνων, τα σκάφη βγήκαν από το λιμάνι με τη συνοδεία μιας παροδικής βροχής. Οι ιστιοδρομίες ξεκίνησαν με την παρουσία Βορειοδυτικών ανέμων έντασης 11-17 μίλια, ενώ όσο πέρναγε η ώρα η ένταση του ανέμου έπεφτε, φθάνοντας τα 6-8 μίλια το μεσημέρι, αλλά αφήνοντας υψηλά κύματα που δυσκόλεψαν τις ομάδες. Η τελευταία εκκίνηση δόθηκε ακριβώς στις 3 το μεσημέρι, λίγο πριν τη λήξη του χρονικού ορίου που ορίζονταν από τις οδηγίες πλου.

Με ακόμη δύο πρώτες θέσεις, στις τέσσερις ιστιοδρομίες που πραγματοποιήθηκαν, το σκάφος \”ΕΥΝΙΚΗ\” εδραίωσε την κυριαρχία του στον αγώνα. Το \”ANIMA\” κατάφερε να κερδίσει την τέταρτη ιστιοδρομία και ανέβηκε τελικά στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ενώ στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε το \”JMANIA\”, κατακτώντας την πρώτη θέση στην πέμπτη ιστιοδρομία. Η ομάδα της \”ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ\” βελτιώθηκε σημαντικά στην απόδοσή της, αλλά δεν κατάφερε τελικά να ανέβει στο βάθρο, μένοντας στην τέταρτη θέση.

 Τα μικροατυχήματα στα πληρώματα και οι ζημιές στα σκάφη δεν έλειψαν τις δύο ημέρες των αγώνων. Η μεγαλύτερη ατυχία χτύπησε το σκάφος \”ΟΚΥΡΟΗ\” του Μ. Τσουπάκη, το οποίο την πρώτη ημέρα των αγώνων έπαθε σοβαρή ζημιά στο gooseneck και το σκάφος  έμεινε χωρίς μάτσα και μαΐστρα στην πρώτη ιστιοδρομία, όπου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες του πληρώματος να επιδιορθώσει τη ζημιά, το σκάφος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει οριστικά τον αγώνα τη δεύτερη ημέρα, καθώς η ζημιά αποδείχθηκε αρκετά σοβαρή.

\"j24_Gazi_3\"

Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, το \”ΕΥΝΙΚΗ\”  (Δημήτρης Αλτσιάδης, Άνθιμος Νικολαΐδης, Σωτήρης Κάρταλης, Κωσταντίνος Τσίγκαρας, Θανάσης Σιούζος) ανακηρύχτηκε Πανελληνιονίκης για το έτος 2012, κατακτώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο. Τη δεύτερη θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κατέκτησε το σκάφος \”ANIMA\” (Άγγελος Ψωμόπουλος, Μάνος Σμυρλής, Μάνος Πασαμιχάλης, Αλέξανδρος Μογαντάμ, Γιάννης Βούλγαρης), και τρίτο το σκάφος της \”ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ\”  (Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος, Δημήτρης Κόκκορης, Νίκος Μαύρος, Θεοδωρής Πολυχρονίδης, Περικλής Αϊδινίδης).

 Ύστερα από την ανέλκυση των σκαφών ακολούθησε η απονομή επάθλων, όπου βραβεύθηκαν οι νικητές της δεύτερης φάσης, αλλά και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook