Στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα αναφέρθηκαν σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

 Κατά τη διάρκεια συζήτησης που αφορούσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις αλλαγές που θα της επιτρέψουν να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

«Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει στην Ευρωζώνη» υπογράμμισε ο Μπαρόζο, προσθέτοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη διαβεβαιώσει για την πρόθεση της να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ και πως θα κάνει ότι είναι απαραίτητο, προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε από το Στρασβούργο πως η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα θα εξετασθεί από το Eurogroup, υπό το φως της έκθεσης της τρόικας.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει πρόοδο στον τομέα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών της και πως η πρόοδος αυτή θα εξετασθεί από το Eurogroup.

 

in.gr