«Αναγκαστικά τα μέτρα πρέπει να κλείσουν σήμερα, δήλωσε ο υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στη Βουλή για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας έφτασαν μαζί στη Βουλή, μετακινούμενοι με το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο.

Κι όλα αυτά, τέσσερις μέρες μετά την εξομολόγηση του κ. Σαμαρά στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ότι νιώθει τον υπουργό Οικονομικών σαν αδελφό του.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν και τον πρωθυπουργό αν το πακέτο μέτρων για την μείωση των δαπανών του δημοσίου θα κλείσει στη σημερινή συνάντησή του με τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

«Πρέπει να τελειώσουμε κάποια στιγμή», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Μετά τους κυρίους Σαμαρά και Στουρνάρα, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή μετέβη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ο οποίος δεν έκανε δήλωση περιοριζόμενος να πει στους δημοσιογράφους «θα τα πούμε μετά».

Τα χρονικά περιθώρια για το κλείσιμο των μέτρων θεωρούνται μικρά, δεδομένου ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν θέσει ατύπως χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του πακέτου μέχρι τη σύνοδο του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου. όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα σήμερα ηχο των απόψεων


protothema.gr