Σοκ προκαλεί η είδηση ότι τρία μέλη της οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν έβαλαν φωτιά σε 20χρονη αφροαμερικανίδα στο Γουίνσμπορο της Λουιζιάνα, προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα σε όλο της το κορμί.

Η Σαρμέκα Μοφίτ, υποστηρίζει ότι τρεις άνδρες, οι οποίοι φορούσαν τις χαρακτηριστικές λευκές κουκούλες της οργάνωσης, την πλησίασαν ενώ βρισκόταν σε πάρκο της περιοχής και αφού της επιτέθηκαν, την περιέλουσαν με υγρό και την πυρπόλησαν.

Όπως είπε η Μοφίτ, οι άνδρες στη συνέχεια έγραψαν στο καπό του αυτοκινήτου της «ΚΚΚ», τα αρχικά της συμμορίας η οποία έχει έντονη δράση στην περιοχή.

Η νεαρή αφού προσπάθησε να σβήσει τις φλόγες από το σώμα της ρίχνοντας νερό, κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως αναφέρει ο αμερικανικός Τύπος, στο πάρκο όπου σημειώθηκε η απάνθρωπο «χτύπημα» δεν υπάρχει σύστημα παρακολούθησης επομένως η επίθεση δεν έχει καταγραφεί κι οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η σερίφης της περιοχής Κέβιν Κομπ δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «φρικτό περιστατικό», τονίζοντας ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι. Διέψευσε μάλιστα τη φήμη που κυκλοφορούσε ότι η νεαρή τη στιγμή της επίθεσης φορούσε μπλούζα με τη φωτογραφία του Μπαράκ Ομπάμα.

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας μιλώντας στον Τύπο δήλωσε ότι η 20χρονη θα παραμείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον για ένα μήνα.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook