Χτύπημα εναντίον δικαστικών ή αστυνομικών στόχων, εν όψει της δίκης για τους «Πυρήνες» που αρχίζει τη Δευτέρα, σχεδίαζαν να υλοποιήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι συλληφθέντες στον Βύρωνα, όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στον έναν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατάσχεσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρέθηκε προσχέδιο 6σέλιδης προκήρυξης για επιθέσεις που θα αναλάμβανε πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, το όνομα της οποίας δεν αναφέρεται, ως «απάντηση στο κάλεσμα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Από την Αστυνομία ελέγχονται, επίσης, άλλοι δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Στην προκήρυξη δεν αναφέρονται ούτε οι στόχοι ούτε ο τρόπος των επιθέσεων, όμως η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι προετοιμάζονταν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών ή δικαστικών στόχων.

Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι βρέθηκαν σχεδιαγράμματα με περιοχές όπου βρίσκονται αστυνομικές υπηρεσίες, καθώς και επειδή βρέθηκαν λίστες δικαστικών συμβουλίων, των οποίων τα μέλη αναφέρονταν ονομαστικά.

Τις επιθέσεις, με αφορμή την έναρξη τη Δευτέρα τής δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», θα αναλάμβανε μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται όμως το όνομά της.

Στο εξασέλιδο κείμενο περιλαμβάνονται, επίσης εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις, με τις οποίες επιχειρούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και τρομοκρατίας, ενώ προαναγγέλλεται συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας.

Παράλληλα, περιλαμβάνει σημεία κριτικής αντιπαράθεσης με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», όπου διαφοροποιούν τη θέση τους σχετικά με τη δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Όσον αφορά στις φωτογραφίες από οπλικά συστήματα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, προκύπτει πως είχαν προέρχονταν από το Ίντερνετ και από περιοδικά.

Τέλος, από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι το καλάσνικοφ, που βρέθηκε σε διαμέρισμα στο Βύρωνα, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Οι εξετάσεις συνεχίζονται για τυχόν ταυτοποίηση με άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

in.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook