Το WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων πραγματοποίησε την Παρασκευή 19/10/2012 στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων που στεγάζεται στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου, εκδήλωση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε».

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερώσει , να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει την κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς σχετικά με τον άμεσο κίνδυνο εξαφάνισης , που αντιμετωπίζουν τα σπάνια θηλαστικά (φάλαινες, δελφίνια, φώκιες) που ζουν στις ελληνικές θάλασσες.

Θέμα του σεμιναρίου που οργανώθηκε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής ήταν τα θαλάσσια θηλαστικά της Ελλάδας, η βιολογία τους, το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και η παρουσίαση των απαραίτητων ενεργειών για την προστασία τους.

Στο χαιρετισμό της προς τους συμμετέχοντες, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα. Χρυσούλα Χατζηδάκη τόνισε ότι ο Δήμος Χανίων θα είναι πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προστασία της φύσης και την παροχή γνώσεων και πληροφοριών προς το κοινό και τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να κάνουμε αποτελεσματικότερη τη δράση τους.

Επίσης σημείωσε ότι αποτελεί επιδίωξή μας η αξιοποίηση του Μουσείου Σχολικής Ζωής για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών και επιστημονικών προγραμμάτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook