Το Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. πραγματοποιεί σεμινάρια με εισηγήτρια την Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής Ν. Χανίων κ. Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη, για τους εκπαιδευτικούς των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χανίων με θέμα : «Το παιδικό βιβλίο στην προσχολική τάξη».

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου εξετάζονται παράμετροι όπως ο χώρος του παιδικού σταθμού και η βιβλιοθήκη του, τα κριτήρια επιλογής βιβλίων, οι εκπαιδευτικοί στόχοι (αισθητική, συγκίνηση, προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη, γλωσσική καλλιέργεια κ.α.) και οι διδακτικές προσεγγίσεις (ανάγνωση ,αφήγηση, εικαστικά, δραματική τέχνη κ.α.).

Στόχος του Δήμου Χανίων, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα. Χρυσούλα Χατζηδάκη, είναι η συνδρομή του Δήμου, ως αρμόδιου για την προσχολική αγωγή οργάνου, για την βελτίωση των ικανοτήτων των εκπαιδευτικών προσχολικής αγωγής οι οποίοι επιτελούν ιδιαίτερα σημαντικό έργο στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας , προάγοντας ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία και την αγωγή των παιδιών μας. Πρόθεσή μας αποτελεί η συνέχιση του προγράμματος επιμόρφωσης με την οργάνωση σειράς σεμιναρίων .

Η πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών με τη Σχολική Σύμβουλο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/10/2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και η επόμενη προγραμματίζεται για το Σάββατο 03/11/2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook