Ήταν τόσο συνεπαρμένος από την Γερμανίδα αγαπημένη του που δεν το είχε σε τίποτα να ρισκάρει ακόμα και τη ζωή του για να τη δει.

Ο λόγος για τον Βρετανό αιχμάλωτο πολέμου Horace Greasley, ο οποίος έγινε διάσημος γιατί δραπέτευσε από το στρατόπεδο γύρω στις 200 φορές για να δει την Γερμανίδα, με εβραϊκές ρίζες μεταφράστρια του στρατοπέδου με την οποία διατηρούσε δεσμό.

Ο Βρετανός αφού αφαιρούσε τις ξύλινες μπάρες από το παράθυρο του κελιού του, σερνόταν κάτω από το συρματόπλεγμα και συναντούσε την αγαπημένη του Rosa Rauchback.

Όσο αθόρυβα το έσκασε από το κελί του τόσο ήσυχα και κάτω από τη μύτη των φρουρών ξαναγύρναγε στο κελί του.

Τώρα το ρομαντικό κατόρθωμά του θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τους Robert Pattinson και Alex Pettyfer.

Ο Horace αιχμαλωτίστηκε από τις δυνάμεις του Χίτλερ κατά τη διάρκεια της βρετανικής υποχώρησης στη Δουνκέρκη το 1940.

Πρωτογνώρισε την Rosa σε ένα στρατόπεδο εργασίας, όπου εκείνη εργαζόταν ως μεταφράστρια και εκείνος δούλευε σε λατομείο μαρμάρου.

Όταν μεταφέρθηκε σε φυλακή σε ένα εργοστάσιο, ράγισε η καρδιά της και τον κυνήγησε αλλά δεν μπορούσε να τον προσεγγίσει.

Έτσι, ο 21χρονος τότε Horace κάθε βράδυ έβγαινε κρυφά από το κελί του για να τη δει. Για περίπου δυόμιση χρόνια κατάφερε να ξεγλιστρά από τους φύλακες και να συναντά την αγαπημένη του σε ένα παρεκκλήσι. Μετά ξαναγύρναγε στο κελί του μεταφέροντας φαγητό στους πεινασμένους συντρόφους του.

Ο μόνος λόγος που επέστρεφε στη φυλακή του αντί να διαφύγει με την αγαπημένη του, ήταν γιατί όλες οι γειτονικές χώρες ήταν υπό γερμανική κατοχή.

Μάλιστα, έχει γίνει γνωστή η εικόνα του Horace να δείχνει τα πλευρά του που προεξείχαν από την πείνα στον Himmler ζητώντας φαγητό για εκείνον και τους συμμάχους του.

Απελευθερώθηκε στις 24 Μαΐου του 1945 κι επέστρεψε στο Ιμπστοκ του Λέισεστερ, ενώ η Rosa που δούλευε πια ως μεταφράστρια για τους Αμερικανούς συνέχισε να του στέλνει ερωτικές επιστολές. Ξαφνικά η επικοινωνία τους διακόπηκε και λίγο καιρό μετά έμαθε ότι η αγαπημένη του πέθανε την ώρα του τοκετού. Ποτέ δεν έμαθε αν το παιδί ήταν δικό του.

Ο Horace παντρεύτηκε την Brenda και το ζευγάρι μετακόμισε στην Ισπανία, στην Κόστα Μπράβα. Πέθανε πριν από δύο χρόνια σε ηλικία 91 ετών.

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη στη βόρεια Πολωνία, ενώ γυρίσματα θα γίνουν και στα στούντιο Pinewood στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και στο Χόλιγουντ.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook