Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 09:20

Στην εξάρθρωση μεγάλου, παγκρήτιου, κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στα Χανιά με διασυνδέσεις στην Αθήνα, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές σε μια επιχείρηση που τέθηκε σε εφαρμογή από το πρωί της Τρίτης.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 8 άτομα, επτά άνδρες και μίας γυναίκα, με την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητείται 50χρονος συνεργός τους..

Πρόκειται για πέντε Χανιώτες, απο τους οποίους ο ένας θεωρείται ο εγκέφαλος της σπείρας, δύο Ηρακλειώτες και μια Ηρακλειώτισσα, έναν απο την Αθήνα ο οποίος διεμένει στην Παλαιόχωρα και έναν κάτοικο Αθήνας ο οποίος αναζητείται.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 396,1 γραμμάρια ηρωίνης, 89,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 18 κινητά τηλέφωνα, 13 βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών ιδρυμάτων και το χρηματικό ποσό των 8.070 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. και μία μοτοσυκλέτα.

Η έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν πριν απο έναν μήνα, έχοντας στο επίκεντρο τον Χανιώτη \”εγκέφαλο\” ο οποίος ταξίδευε συχνά στην Αθήνα μεταφέροντας στην Κρήτη σημαντικές ποσότητες ηρωίνης.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί της Τρίτης, όταν ένα από τα μέλη της σπείρας έφτασε στα Χανιά με το πλοίο της γραμμής.

Αστυνομικοί τον παρακολούθησαν και οδηγήθηκαν σε δύο ακόμα άτομα με τα οποία είχε προγραμματιστεί συναλλαγή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια στα Χανιά, την Αθήνα και το Ηράκλειο, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων είναι βέβαιοι πως τα σχεδόν 400 γραμμάρια ηρωίνης που βρέθηκαν αποτελούν μικρό τμήμα πολύ μεγαλύτερης ποσότητας την οποία πρόλαβαν να διαθέσουν στους χρήστες ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook