Οι τελευταίοι 17 ξένοι ακτιβιστές που συνελήφθησαν το Σάββατο από τις ισραηλινές αρχές πάνω στο φινλανδικό πλοίο Estelle το οποίο προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας θα απελαθούν μέχρι σήμερα, όπως δήλωσε μία εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μετανάστευσης.

«Τα 17 άτομα που κρατούνται θα απελαθούν τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις στα αεροπλάνα, είπε η Σαμπίνε Χαντάντ. Εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, απελάθηκαν την Κυριακή.

Το ιστιοφόρο Estelle κατέπλευσε το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι του Ασντόντ όπου το οδήγησε το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό αφού το σταμάτησε στα διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν πέντε Ευρωπαίοι βουλευτές, οι Έλληνες Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας, ο Ισπανός Ρικάρντο Σίξτο Ιγλέσιας, ο Σουηδός Σβεν Μπρίτον και ο Νορβηγός Άξελ Χάγκεν.

Την Δευτέρα ισραηλινό δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση των τριών Ισραηλινών υπηκόων που βρίσκονταν επίσης πάνω στο πλοίο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook