Την Παρασκεύη 2 Νοεμβρίου στις 20.00 η \”Σχολή Σχέσεων\” διοργανώνει ανοιχτή ομιλία της Φιλολόγου και Συμβουλευτικής Ψυχολόγου από την Αθήνα, Αγγελικής Νατσούλη με θέμα: \”Το Ταξίδι και το Σχέδιο της Ψυχής\”.

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου από τις 17.00 έως τις 22.30 θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Σχολής, Γκάλι 8, που βρίσκεται σε πάροδο της Χρυσοστόμου στο ύψος του \”Γκλόρια\”, 5ωρο σεμινάριο, που θα εμβαθύνει στο ίδιο θέμα.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 2810225983 και 6977-479717.

Η Αγγελική Νατσούλη γεννήθηκε και μένει στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γαλλική Φιλολογία και Ψυχολογία.

Παράλληλα με τις σπουδές διορίστηκε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπου και παρέμεινε. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής και της Τεχνικής Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (ΕFT).

Το 1988, μια σειρά από οδυνηρά περιστατικά στην προσωπική της ζωή, γίνονται αφορμή να αρχίσει την εξερεύνηση θεμάτων που αφορούν την πνευματικότητα και τη γνωριμία με τον εαυτό.

Παρακολουθεί σεμινάρια, διαβάζει βιβλία, μετέχει σε συζητήσεις. Οι ιδέες της Νέας Πνευματικότητας δρουν λυτρωτικά πάνω της και αυτό εδραιώνει την επιθυμία της να τις διαδώσει και σε άλλους ανθρώπους, προσφέροντάς τους τα δώρα που έλαβε στην δική της αναζήτηση.

To 1988 γίνεται μέλος της Εταιρείας Μεταψυχικών Ερευνών.

Από το 1995 – 2002 αρθρογραφεί στις ημερήσιες εφημερίδες «Η Φωνή του Πειραιά» και η «Έρευνα της Καλλιθέας» πάνω σε θέματα πνευματικότητας.

Το 2001 παίρνει μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό Μελέτης του Συλλόγου Δελφικών Αμφικτιονιών και λαμβάνει το έπαθλο Αθηνάς Κασσαβέτη.

Το 2004 γνωρίζει το διεθνές κίνημα πνευματικών ακτιβιστών «Ομάδα της Ανθρωπότητας» που ιδρύθηκε στην Αμερική από τον συγγραφέα Neale D. Walsch της σειράς βιβλίων best seller «Συζήτηση με το Θεό» και αποφασίζει να γίνει ενεργό μέλος της.

Έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο Ενδυνάμωσης των Εθελοντών «Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Ασχολείται με τη μετάφραση, την επιμέλεια και έκδοση βιβλίων, αντιπροσωπευτικότερα των οποίων είναι Το Βιβλίο της Ουράντια, Λέξεις και Φράσεις Παροιμιώδεις, Αρχαίων Πνεύμα, Εδάφια που οδηγούν στην καρδιά του Θεού, Το Κρυφό Μονοπάτι κ.α. Σήμερα είναι συντονίστρια σεμιναρίων και μαθημάτων του διεθνούς κινήματος Humanity’s Team Greece, που σκοπεύουν στη βελτίωση των σχέσεων και στην αφύπνιση της πνευματικής συνειδητότητας των ανθρώπων.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Εθελοντριών Νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και έχει λάβει μέρος σε πολλές κοινωνικές και ενημερωτικές δράσεις του.

Είναι μέλος και υποστηρίκτρια των διεθνών οργανώσεων: «Greenpeace», «Unicef», «WWF», «Γιατροί χωρίς Σύνορα».
Ένα μεγάλο μέρος του χρόνου της τον αφιερώνει στον πνευματικό ακτιβισμό· είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ελληνικού Tμήματος της Humanity’s Team Greece www.humanitysteam.gr ).

Γνωρίζει Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά.

Διατηρεί το blog για πνευματικά θέματα: www.angelsmell.blogspot.com και το site: www.to-krufo-monopati.info

Κάποια λόγια της: «…πιστεύω ότι όλες οι προηγούμενες εμπειρίες της ζωής μου, με οδήγησαν εδώ σήμερα. Από παιδί, θυμάμαι, έκανα μια συμφωνία με τον εαυτό μου να ζήσω μια πνευματική ζωή. Αυτό που με ώθησε στο να θέλω να εργαστώ για τη βελτίωση και λύση προβλημάτων και καταστάσεων που με ενοχλούν στο δήμο μου, είναι τα λόγια του Μ. Γκάντι ‘Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο’ και θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του, αν θέλει πραγματικά να αλλάξει αυτό που δεν του αρέσει. Όλα τα βιβλία αναφέρουν ότι το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου δεν είναι πολιτικό, είναι πνευματικό. Ο κάθε πολιτικός νομίζει ότι είναι ξεχωριστός από τους άλλους ανθρώπους και κάνει ό,τι μπορεί πρώτα για το συμφέρον του εαυτού του και μετά για όλους τους άλλους. Με τον τρόπο αυτό κάνει φανερό πως δεν καταλαβαίνει ότι όλοι είμαστε συνδεδεμένοι, όλος ο πλανήτης είναι Ένα, και πως οι συνέπειες των πράξεών μας επηρεάζουν τις ζωές όλων μας. Αυτό εννοούμε όταν λέμε αφυπνισμένη συνειδητότητα και πρέπει να αποτελέσει το στόχο όλων μας ως υπεύθυνοι πολίτες. Δεν πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα να δημιουργούνται ερήμην μας. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να είμαστε συν-δημιουργοί της πραγματικότητας στην οποία επιθυμούμε να ζήσουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook