Στόχος να μην επαναληφθούν τα περσινά γεγονότα, όταν διαδηλωτές αμαύρωσαν την παρέλαση, προπηλάκισαν τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οδήγησαν στη ματαίωσή της.

Μέτρα που θα θυμίζουν ΔΕΘ, αλλά και αυτά της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, με σκοπό να μην επαναληφθούν τα περσινά γεγονότα, όταν διαδηλωτές αμαύρωσαν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, προπηλάκισαν τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οδήγησαν στη ματαίωσή της, δρομολογώντας και πολιτικές εξελίξεις, έχουν σχεδιάσει οι επιτελείς της ΕΛΑΣ για τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέτρα αφορούν πρώτα την παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο, που θα γίνει την Κυριακή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια όσο και τη δοξολογία για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή στον Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αντίθετα από την περσινή χρονιά, όταν αφέθηκε σε ομάδες της Αριστεράς, στους λεγόμενους «Αγανακτισμένους», ακόμη και σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής, να φτάσουν με ευκολία σε μικρή απόσταση από την εξέδρα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα μέτρα θα είναι αυστηρά και θα κληθούν να τα περιφρουρήσουν πάνω από 2.000 αστυνομικοί, μαζί με δυνάμεις των ΜΑΤ από την Αθήνα και από γειτονικούς νομούς.

Στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου θα μεταφερθεί και θα στηθεί ο γνωστός ενισχυμένος φράχτης, που χρησιμοποιείται στην Αθήνα για την προστασία της Βουλής.

Η περσινή «έφοδος» είχε γίνει βασικά από τα ανατολικά της εξέδρας, όπου υπάρχει ανοιχτός χώρος και για τον λόγο αυτόν σε μια μεγάλη απόσταση δεν θα επιτραπεί η παρουσία κόσμου και θα έχει αποκλειστεί από ισχυρή δύναμη αστυνομικών. Επίσης στα δυτικά θα μεγαλώσει κατά πολύ η απόσταση που θα επιτραπεί να παραβρίσκεται ο κόσμος και να παρακολουθήσει την παρέλαση. Μέτρα όμως έχουν σχεδιαστεί και για τον γιορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή, που θα έχουν επίκεντρο τον ναό του Αγίου Δημητρίου, ώστε να μην επαναληφθούν τα περσινά, όταν προπηλακίστηκαν υπουργοί και βουλευτές. Μετά την άφιξη τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του πρωθυπουργού, θα απαγορευτεί η είσοδος του κόσμου στην εκκλησία, ενώ και ο υπόλοιπος κόσμος θα κρατηθεί σε απόσταση από την εκκλησία.

ethnos.gr