Στην εξάρθρωση μεγάλου, παγκρήτιου, κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στα Χανιά με διασυνδέσεις στην Αθήνα, προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σε μιαν επιχείρηση που τέθηκε σε εφαρμογή από το πρωί της Τρίτης και είχε σαν αποτέλεσμα την σύλληψη 8 ατόμων απο 24 έως 66 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 50 ετών.

Όπως έγραψε το Flashnews.gr (εδώ), πρόκειται για πέντε Χανιώτες, απο τους οποίους ο ένας θεωρείται ο εγκέφαλος της σπείρας, δύο Ηρακλειώτες και μια Ηρακλειώτισσα, έναν απο την Αθήνα ο οποίος διαμένει στην Παλαιόχωρα και ένας 50χρονο κάτοικο Αθήνας ο οποίος αναζητείται.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 396,1 γραμμάρια ηρωίνης, 89,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 18 κινητά τηλέφωνα, 13 βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών ιδρυμάτων το χρηματικό ποσό των 8.070 ευρώ το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο απο εμπορία ναρκωτικών και ένα κυνηγετικό όπλο.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα.

Και οι 9 οι οποίοι εμπλέκονται στην δικογραφία, κατηγορούνται πως είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών στην Κρήτη.

Η έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν πριν απο έναν μήνα, έχοντας στο επίκεντρο τον Χανιώτη "εγκέφαλο" ο οποίος ταξίδευε συχνά στην Αθήνα μεταφέροντας στην Κρήτη σημαντικές ποσότητες ηρωίνης.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί της Τρίτης, όταν ο "εγκέφαλος" έφτασε στα Χανιά με το πλοίο της γραμμής.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, τον παρακολούθησαν και οδηγήθηκαν σε δύο ακόμα Χανιώτες στους οποίους θα παρέδιδε ποσότητα ηρωίνης για να την "μοιράσουν" σε ναρκομανείς.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης Εγκληματικότητας Χανίων (ΟΠΚΕ) πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια στα Χανιά, την Αθήνα και το Ηράκλειο, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων είναι βέβαιοι πως τα σχεδόν 400 γραμμάρια ηρωίνης που βρέθηκαν αποτελούν μικρό τμήμα πολύ μεγαλύτερης ποσότητας την οποία πρόλαβαν να διαθέσουν στους χρήστες ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Χανίων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται απο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Flashnews.gr