Στην πληρωμή των φουσκωμένων εκκαθαριστικών έχει προχωρήσει το 82% των φορολογουμένων, ενώ το 18% δεν έχουν ακόμη πληρώσει τον φόρο για το 2012.

Συγκεκριμένα, τα επικαιροποιημένα δεδομένα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) καταδεικνύουν ότι το ποσοστό των φορολογουμένων που έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και έχουν καταβάλει τον αναλογούντα φόρο ανήλθε στο 18% στα μέσα Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι με τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα πληρώσουν φόρους άνω των 6,8 δισ. ευρώ οφείλουν.

Το ποσό αυτό υπερβαίνει κατά 1,5 δισ. ευρώ τους αρχικούς υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους το καθαρό ποσό που θα βεβαιωνόταν φέτος από την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων θα έφτανε τα 5,1 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, σχεδόν επτά στους δέκα φορολογούμενους πληρώνουν επιπλέον φόρους για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011, όταν πέρυσι οι παραλήπτες χρεωστικών σημειωμάτων ήταν μόλις δύο στους δέκα

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook