«Εύχομαι να έρθουν τα εργασιακά στη Βουλή ως ξεχωριστό άρθρο και όχι ως ενιαίο νομοσχέδιο» είπε στον Βήμα 99,5 ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, τονίζοντας ότι διαφορετικά θα υπάρξει αδιέξοδο και ότι η θέση του κόμματος θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

«Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση, αλλά ζητάμε και το σεβασμό στις δικές μας ευαισθησίες» είπε ο κ.Λυκούδης, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν όρια που συγκρούονται με το αξιακό μας φορτίο».

Επανέλαβε ότι η ανατροπή στα εργασιακά δεν παράγει κανένα δημοσιονομικό όφελος και τόνισε ότι μία λύση θα ήταν να έρθουν ως ξεχωριστό άρθρο στη Βουλή προς ψήφιση. «Δεν θέλουμε να υπάρξει κυβερνητική κρίση» επισήμανε.

«Εμείς τολμήσαμε τα ατόλμητα. Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν σκέφτεται το καλό της χώρας» είπε και πρόσθεσε ότι η ΚΟ του κόμματος «με εξαίρεση 2-3 βουλευτές είναι ενωμένη σαν μία γροθιά».

Ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι είναι πιθανή μια νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών εντός της ημέρας, εκφράζοντας την ελπίδα του να υπάρξει συμφωνία.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να μην κατατεθούν τα εργασιακά στη Βουλή ως αυτοτελές νομοσχέδιο, αλλά ως άρθρο του πολυνομοσχεδίου με τις 89 προαπαιτούμενες ρυθμίσεις, προκειμένου να ξεπεραστεί η εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί.in.gr