Την έντονη ανησυχία τους για τις κωλυσιεργίες στο έργο επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων, επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και οι παραγωγικοί φορείς της Κρήτης.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :

«Ως παραγωγικοί φορείς αυτού του τόπου, δεν μπορούμε να μην εκδηλώσουμε την ανησυχία και την αγωνία μας για το έργο επέκτασης του Αεροδρομίου Χανίων.

Είναι σε όλους γνωστό ότι το συγκεκριμένο έργο, είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει στην Δυτική Κρήτη και φυσικά όλοι οι παραγωγικοί φορείς και η κοινωνία, περιμένουμε με αγωνία την ολοκλήρωσή του, αφού θα δώσει μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές, όχι μόνο στα Χανιά, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη.

Η δεύτερη αναβολή που δόθηκε από το ΣτΕ και η αλλαγή του εισηγητή, μας προκαλούν αγωνία αλλά και περιέργεια για το τι πράγματι μεθοδεύεται πίσω από τις δύο αυτές αναβολές.
Το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2015.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι σε βάρος όλων μας.

Ζητούμε λοιπόν άμεσα, όλοι οι τοπικοί Βουλευτές, Δήμαρχοι και η Περιφέρεια Κρήτης, να προωθήσουν το αίτημα όλης της Χανιώτικης κοινωνίας, για την άμεση έναρξη του έργου, σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς και να παρευρεθούν οι αρμόδιοι νομικοί σύμβουλοι στην εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ.

Το αεροδρόμιο είναι το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Άλλες καθυστερήσεις ή ανάλογες αναβολές υποθηκεύουν το μέλλον όλων μας».

Την επιστολή, πέραν του ΕΒΕΧ, υπογράφουν και οι εξής φορείς :

Ένωση Ξενοδόχων Χανίων
Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης
Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Χανίων
Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν.Χανίων
Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ν.Χανίων
Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης
Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης
Σύλλογος Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης
Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Ν.Χανίων
Εμπορικοί Σύλλογοι Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook