Ο 30χρονος αξιωματούχος Νγκουέν Τρουνγκ Χιέ, μέλος της επαρχιακής Λαϊκής Επιτροπής στην Μπακ Νινχ στο Βιετνάμ βρήκε τραγικό θάνατο όταν προσπάθησε να αποτρέψει έναν ληστή από το να κλέψει το σκυλί του.

Ο Χιέ βγήκε από το σπίτι του χθες για να ανακαλύψει ότι ένας άνδρας προσπαθούσε να κλέψει το σκυλί του και τον καταδίωξε, με αποτέλεσμα ο ληστής να τον πυροβολήσει και να τον σκοτώσει.

Η δολοφονία είναι η πρώτη με κίνητρο την κλοπή ενός σκυλιού στην επαρχία σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας. Οι κλοπές σκυλιών έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα συχνό φαινόμενο στο Βιετνάμ, συνήθως με κίνητρο την πώλησή τους σε εστιατόρια που ετοιμάζουν πιάτα με κρέας σκυλιών.

Ένα παρόμοιο επεισόδιο είχε αποτέλεσμα ένας χωρικός να τραυματιστεί κι ένας ύποπτος να συλληφθεί χθες στην κεντρική επαρχία Νγκχε Αν. Δύο ύποπτοι προσπάθησαν να εκφοβίσουν χωρικούς βγάζοντας μαχαίρια καθώς καταδιώχθηκαν αφού βρέθηκαν να προσπαθούν να κλέψουν σκυλιά, ανέφερε η αστυνομία στην περιφέρεια Νγκχι Λοκ. Ένας χωρικός τραυματίστηκε και ένας από τους υπόπτους διέφυγε, αλλά οι χωρικοί έπιασαν τον άλλο ύποπτο και τον ξυλοκόπησαν ώσπου έπεσε αναίσθητος, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο ύποπτος συνελήφθη.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook