Στις 26 Οκτωβρίου  θα γίνουν τα εγκαίνια του τέταρτου στη σειρά Επίτιμου Προξενείου της Σλοβακίας στην Ελλάδα στα Χανιά Κρήτης. Το πόστο του Επίτιμου Προξένου της Σλοβακίας θα αναλάβει ο κος Σταύρος Πατεράκης, επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού. Η επίσημη ανάθεση των καθηκόντων του θα γίνει από τον Πρέσβη της Σλοβακίας στης Αθήνα, κ. Jan Voderadsky.

Η έδρα του Επίτιμου Προξενείου θα είναι τα Χανιά με δικαιοδοσία την Περιφέρεια της Κρήτης, η οποία είναι μια από τις πρώτες επιλογές τουρισμού για τους επισκέπτες από την Σλοβακία.

Ο Επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας στα Χανιά, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, εκτός των Προξενικών καθηκόντων, θα επικεντρώσει την προσοχή στη προώθηση των διμερών εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων, θεμάτων που αφορούν υπηκόους Σλοβακίας και στην ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ της Σλοβακίας και της Κρήτης.

Η έκθεση της φωτογραφίας «Πολιτιστική κληρονομιά της Σλοβακίας υπό την αιγίδα της UNESCO», ως πρώτη πολιτιστική εκδήλωση στα πλαίσια των εγκαινίων του Προξενείου, θα γίνει στα Χανιά στο Κ.Α.Μ. Μεγάλο Αρσενάλι, στη Ακτή Τομπάζη 31.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook