Ένα 9χρονο αγόρι από την Ιρλανδία βρήκε σε παραλία κοντά στο σπίτι του στο χωριό Πάσατζ Ιστ ένα μπουκάλι που περιείχε μήνυμα, το οποίο εστάλη πριν από οκτώ χρόνια από τον Καναδά.

Η Σαρλίν Νταλπ και η Κλόντια Γκαρνό από το Μόντρεαλ ήταν 12 χρόνων, όταν τον Ιούνιο του 2004 έγραψαν ένα μήνυμα, το έκλεισαν σε ένα πράσινο πλαστικό μπουκάλι και το έριξαν στη θάλασσα στην περιοχή Γκασπεζί του Κεμπέκ.

Την περασμένη Πέμπτη ο μικρός Όισιν Μιλέα βρήκε το μήνυμα στην παραλία, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχε παλίρροια και δυνατούς ανέμους.

«Υπήρχαν πάρα πολλά αντικείμενα που είχε ξεβράσει η θάλασσα. Νόμιζα ότι μέσα στο μπουκάλι ήταν η ετικέτα του, αλλά όταν είδα ότι ήταν κλεισμένο με μια κορδέλα μαλλιών, το άνοιξα» δήλωσε ο εννιάχρονος και πρόσθεσε πως το μήνυμα ήταν άθικτο.

«Δεν καταλάβαινα τίποτε γιατί ήταν στα γαλλικά. Γύρισα σπίτι και η μαμά μου με βοήθησε να το μεταφράσω» πρόσθεσε.

Τα δύο κορίτσια δεν είχαν γράψει τα επίθετά τους, αλλά μία ηλεκτρονική διεύθυνση -η οποία δεν ίσχυε πια-, κάνοντας έκκληση σε όποιον έβρισκε το μήνυμα να επικοινωνήσει μαζί τους.

Για να βρεθούν τα κορίτσια κινητοποιήθηκαν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τα τηλεοπτικά κανάλια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η Σαρλίν και η Κλόντια -20 ετών σήμερα- επικοινώνησαν μέσω Skype με τον μικρό Ιρλανδό που τους έδειξε το μπουκάλι και το μήνυμα.

 

in.gr