Το γερμανικό κοινοβούλιο πιθανότατα θα περνούσε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα εάν ήταν αναγκαίο, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκαν Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η συνέντευξη θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, αναφέρει το πρακτορείο.

Ο Σόιμπλε αναφέρει πάντως ότι δεν επιθυμεί να κάνει εικασίες για το ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα μέχρι να είναι έτοιμη η αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

\”Αλλά σε περίπτωση αμφιβολίας, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να φοβόμαστε\”, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα. \”Για την αντιπολίτευση, θα είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να δείξει αν θέλει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της\”.

Αν και το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν ζητήσει πιο σταθερή υποστήριξη για την Ελλάδα, οι αναλυτές αμφιβάλουν για το αν ο κεντροδεξιός συνασπισμός της γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel μπορεί να συγκεντρώσει αρκετούς βουλευτές για να εγκρίνει και νέα βοήθεια προς την Ελλάδα χωρίς να χρειαστεί ψήφους από την αντιπολίτευση, αναφέρει το Dow Jones Newswires.

 

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook