Μία βόμβα εξερράγη την Τετάρτη κοντά σε μία στάση λεωφορείου σε εβραϊκή γειτονιά της Ιερουσαλήμ τραυματίζοντας 31 ανθρώπους, εκ των οποίων δύο είναι σοβαρά, ανακοίνωσε η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Η αστυνομία χαρακτήρισε την έκρηξη \”τρομοκρατική επίθεση\” –όρος που χρησιμοποιούν οι αρχές στο Ισραήλ για τις επιθέσεις των Παλαιστινίων. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια επίθεση που σημειώνεται στην Ιερουσαλήμ εδώ και δύο χρόνια.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την έκρηξη, η οποία προκλήθηκε σύμφωνα με την αστυνομία, από μία βόμβα που είχε τοποθετηθεί κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Ιερουσαλήμ και σε ένα συνεδριακό κέντρο.

Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή.

\”(Πιστεύουμε) ότι ο μηχανισμός ζύγιζε περίπου 1 με 2 κιλά (…) Εξερράγη σε μία μικρή βαλίτσα που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο δίπλα στη στάση του λεωφορείου\”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2.

Εξαιτίας του συμβάντος ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέβαλε το ταξίδι του στη Ρωσία, όπου αναμενόταν να συναντηθεί σήμερα με ρώσους ηγέτες και να επιστρέψει αύριο Πέμπτη.


ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook