Παραδόθηκε χθες Τρίτη 22/03/2011, στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει σχετικά με την υπεξαίρεση στο ταμείο του πρώην Δήμου Νεαπόλεως. Το πόρισμα είναι απόρρητο και ο Δήμαρχος θα το αποστείλει στην Εισαγγελέα Λασιθίου δεδομένου ότι εκείνη ασκεί την προεδρική διαδικασία.

Στη βάση των πορισμάτων της Ε.Δ.Ε. θα πρέπει να γίνουν κάποιες διοικητικές πράξεις από το δήμαρχο και τις υπηρεσίες του, ενώ από την άλλη πλευρά θα πρέπει να οριστικοποιηθεί ο διαχειριστικός έλεγχος για να ξέρουμε το ακριβές ποσό της υπεξαίρεσης. Δυστυχώς όμως, υπάρχει μια καθυστέρηση από το όργανο της δημόσιας διοίκησης.

Ο Δήμαρχος δηλώνει ότι« μαζί με την εισαγγελέα θα προσπαθήσουν ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση από την κεντρική διοίκηση και αν είναι εφικτό να ορισθούν κάποιοι άλλοι ελεγκτές.
Είναι πλέον σαφές ότι η κοινωνία μας θα πρέπει να ηρεμήσει και κυρίως η κοινωνία της Νεάπολης. Γιαυτό το λόγο θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες με στόχο πάντα τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος
».

Κυρίως όμως, σημείωσε ο δήμαρχος, «θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές σε όλους με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτά δεν πρόκειται να καλυφθούν και ότι θα κάνουμε το καθήκον μας για να αποδοθούν οι ευθύνες!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook