Σειρά κινητοποιήσεων πρότεινε στους καθηγητές το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ ενόψει της συζήτησης στη Βουλή των νέων μέτρων καλώντας, μεταξύ άλλων, το διδακτικό προσωπικό να αναλάβει πρωτοβουλίες για οργάνωση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ακόμα και στην ανάρτηση πανό στα σχολεία με συνθήματα κατά του μνημονίου.

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε ακόμη τη διοργάνωση απογευματινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στην πλατεία Συντάγματος.

Σε σχετική ανακοίνωση η ομοσπονδία επισημαίνει ότι θα προτείνει σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο, ενώ καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των κατά τόπους Ενώσεων των καθηγητών να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

Ακόμη, καλεί τους καθηγητές σε όλη τη χώρα σε γενικές συνελεύσεις και τους ζητεί να αναλάβουν πρωτοβουλίες για οργάνωση παραστάσεων διαμαρτυρίας ή αποκλεισμών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ πρότεινε ακόμη στους καθηγητές να αναρτήσουν πανό στα σχολεία με συνθήματα όπως: «Όχι στο νέο μνημόνιο», «Αντιστεκόμαστε στην κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης», «Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ». Επίσης προτείνει με ευθύνη των τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών να δημιουργούνται επιτροπές αγώνα, σε κάθε σχολείο ή σε ομάδες σχολείων, να ενημερώσουν τους γονείς και να συμμετάσχουν με άλλους συλλόγους και πρωτοβάθμια σωματεία σε αγωνιστικές δράσεις.

Τέλος, οι καθηγητές αναφέρονται λεπτομερώς στα νέα μέτρα και τονίζουν χαρακτηριστικά ότι είναι «μέτρα άδικα και αντιλαϊκά που θα δώσουν τη χαριστική βολή στους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους, σε όλη την κοινωνία».

* Για εκατοντάδες χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται, λόγω των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία ολόκληρης της χώρας κάνει ακόμη λόγο το ΔΣ της ΟΛΜΕ ως αποτέλεσμα των εξοντωτικών περικοπών που οδηγούν τη δημόσια εκπαίδευση σε κατάρρευση. Οι καθηγητές σημειώνουν ότι χωρίς παιδαγωγικά κριτήρια αποφασίζονται καταργήσεις τμημάτων και δημιουργία άλλων που υπερβαίνουν τους 25 μαθητές. Ως παραδείγματα , χαρακτηριστικά αυτής της κατάστασης, οι καθηγητές αναφέρουν την Κάλυμνο και την Γ΄Αθήνας. Απαιτεί δε από το υπουργείο να καλύψει αμέσως τα κενά.

Διαμαρτυρία των δασκάλων

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 13.00 και καλεί τους δάσκαλους και νηπιαγωγούς να συμμετάσχουν.

Οι εκπρόσωποι των δασκάλων θα θέσουν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο (ωράριο, ολοήμερο σχολείο, ασφάλεια, υποδομές κλπ.) στη συνάντηση που αναμένεται να έχουν με τον υφυπουργό Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου την ερχόμενη εβδομάδα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook