Σκουλαρίκια και χαϊμαλιά… είναι για τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών τα οικογενειακά επιδόματα που παίρνουν οι εργαζόμενοι και ζητά την αφαίρεσή τους από τους μισθούς. Ο Δ. Δασκαλόπουλος κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου τόνισε την ανάγκη οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα: «Πρέπει να φύγουν, όπως λέω, κάποια \”σκουλαρίκια\” και \”χαϊμαλιά\”.

Με συντεταγμένο τρόπο, μέσα από συζήτηση με τους εργαζομένους, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος όταν κλήθηκε μετά από επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων να διευκρινίσει τι εννοεί, αναφέρθηκε στα οικογενειακά επιδόματα και τα διάφορα άλλα επιδόματα που είχαν συμφωνηθεί στο παρελθόν.

«Ο μισθός δεν έπρεπε να εξαρτάται από το τόσο συν τόσο, πρέπει να σε θέλει η εταιρεία σου επειδή είσαι καλός και γι΄ αυτό σου δίνει όσα σου δίνει. Κι αν είσαι καλός και σε καλοβλέπει και μια άλλη ανταγωνιστική εταιρεία και σου κάνει μια καλύτερη προσφορά, να πας εκεί μιας και μπορείς ανά πάσα στιγμή να φύγεις. Ετσι λειτουργεί κατά βάση η αγορά», περιέγραψε χαρακτηριστικά. Επίσης υποστήριξε ότι ο κοινωνικός διάλογος είναι «νεκρός», επιρρίπτοντας ευθύνες στις «κόκκινες γραμμές της ΓΣΕΕ».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των τριετιών και του 13ου και του 14ου μισθού. Προσπάθησε δε να υποβαθμίσει το θέμα της μείωσης των αποζημιώσεων στις περιπτώσεις των απολύσεων.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook