Απο την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη των Χανίων, το οποίο έχει ως εξής:

Α΄ Γ Ε Ν Ι Κ Α

1. Από την 8η πρωινή της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2012, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων.
2. Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2012 και σημαιοστολισμός των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

Β΄ Ε Ι Δ Ι Κ Α

1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 Οκτωβρίου 2012

ΩΡΑ 11.00

Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους.
Στη τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών.
Στην αρχή θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής Εκπ/σης, σπουδαστών Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.

ΩΡΑ 13.00

Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, οργανισμούς Δημοσίου και Ιδ. Δικαίου, σε ειδικές συγκεντρώσεις και από κατάλληλους ομιλητές θα γίνουν ομιλίες με τις οποίες θα αναλύεται και θα εξαίρεται η Εθνική σημασία της Επετείου.

2. ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Οκτωβρίου 2012

ΩΡΑ 07.30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

ΩΡΑ 08.00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

ΩΡΑ 10.45 Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Φραγκιουδάκης Θεοχάρης, Φιλόλογος του ΓΕΛ Ελευθερίου Βενιζέλου.

ΩΡΑ 11.40 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, το Διοικητή 5ης Μεραρχίας Κρητών εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, το Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όποιον άλλο θα ήθελε να τιμήσει τους ηρωικούς πεσόντες.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

ΩΡΑ 12.00 Παρέλαση (στο συνήθη τόπο παρελάσεων) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook