Στις πιθανές αντιδράσεις πολιτών από την παρουσία επισήμων στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, επικεντρώνεται η προσοχή των αστυνομικών αρχών της Κρήτης, μετά την «τάση» που έχει εκδηλωθεί για πραγματοποίηση διαδηλώσεων μετά το τέλος των παρελάσεων. \’Οπως όλα δείχνουν οι \”επίσημοι\” θα παρακολουθήσουν την παρέλαση υπο αστυνομικό κλοιό και με τους πολίτες σε αρκετή απόσταση….\”ασφαλείας\”.

Για ειρηνική παρουσία στην παρέλαση στο Ηράκλειο και διαδήλωση μετά το τέλος της, κάνουν λόγο και οι «Πολίτες κατά του χρέους», ενώ σύσκεψη για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Επίσης η ΕΛΜΕ Χανίων έχει απευθύνει κάλεσμα για διαδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων), όπου είναι και το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων , στις 12:30 μμ , δηλαδή μετά το τέλος της παρέλασης.

Να σημειωθεί πως, τουλάχιστον στα Χανιά, δεν θα στηθεί εξέδρα για τους επισήμους, όπως έγινε και πέρυσι.

Βέβαια τα αστυνομικά μέτρα θα είναι από την αρχή δρακόντεια, αφενός γιατί ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να κάνουν άλλοι φορείς, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για έντονες αντιδράσεις στην παρουσία των εκπροσώπων της κυβέρνησης αλλά και γενικότερα πολιτικών των κομμάτων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, στις εκδηλώσεις της Κυριακής, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν οι εξής :

Χανιά : Υφυπουργός Διοικητικής Αποκέντρωσης : .Μανούσος Βολουδάκης

Ρέθυμνο : Υπουργός Ανάπτυξης : Κωστής Χατζηδάκης

Ηράκλειο : Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Δ/σης Κρήτης : Γιώργος Δεικτάκης

Αγ.Νικόλαος Λασιθίου : Γ.Γ. Υπ.Εσωτερικών : Ιωάννης Ιωαννίδης

Η σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου

Εκπρόσωποι των κομμάτων, της αυτοδιοίκησης, της ΕΛ.ΑΣ. και πολίτες βρέθηκαν σήμερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως προέκυψε οι επίσημοι θα βρίσκονται σε σημείο που θα είναι αδύνατη η προσέγγιση τους από το κοινό, λόγω της αυστηρής αστυνόμευσης.

Η πλευρά της Περιφέρειας τάχθηκε κατά των τόσο αυστηρών μέτρων ασφαλείας, καθώς δε συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των πολιτών που βρέθηκαν εκεί, ζήτησαν -προκειμένου να πάνε όλα καλά- στην παρέλαση να μην βρεθούν πολιτικά πρόσωπα.

Η διαφορά απόψεων ήταν δεδομένη. Αυτό που μένει να δούμε είναι πως αποτυπωθεί το πρωί της Κυριακής κι αν επαναληφθούν γεγονότα όπως της 25ης Μαρτίου.

Στην ανακοίνωση της πάντως η αστυνομία αναφέρει:

\’\’Πραγματοποιήθηκε σήμερα (25-10-2012), σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, με θέμα τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Όλα τα παρευρισκόμενα κόμματα και οι φορείς συμφώνησαν ότι θα πρέπει να διεξαχθεί η παρέλαση και οι λοιπές εκδηλώσεις με ασφάλεια, σεβόμενοι την εθνική επέτειο και προασπίζοντας τους θεσμούς και την ασφάλεια των παιδιών.\’\’

Οι «Πολίτες κατα του χρέους»

\’\’Οι «Πολίτες κατά του Χρέους» αποτίουμε ευλαβικά φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1940 που αντέταξαν ένα ηρωικό ΟΧΙ στις επιβουλές του φασισμού και του ναζισμού.

Συμμετέχουμε στη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με γνώση πως το δικό μας αντίστοιχο χρέος, είναι να διώξουμε την υποταχτική κυβέρνηση, την τρόικα, τους σημερινούς γερμανούς γκαουλάιτερ, να αποτρέψουμε την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και να αντιμετωπίσουμε τη νέα φασιστική απειλή.

Συμμετέχουμε ειρηνικά όπως πάντα στη φετινή παρέλαση στο Ηράκλειο προσπαθώντας για την ομαλή διεξαγωγή της και διαφυλάσσοντας το νόημα της επετείου.

Η παρέλαση δεν κινδυνεύει σε καμμιά περίπτωση από το δημοκρατικό λαό της πόλης μας. Το μόνο που γνωρίζουμε πλέον όλοι πως μπορεί δικαιολογημένα να αμφισβητηθεί, είναι η παρουσία στην εξέδρα των πολιτικών προσώπων, που μολονότι σχεδιάζουν, εφαρμόζουν ή ανέχονται ένα εφιαλτικό μέλλον για τη νεολαία μας, θέλουν να εισπράττουν το χαιρετισμό της.

Των πολιτικών εκείνων που μολονότι εκπροσωπούν σήμερα ένα υποταχτικό ΝΑΙ, θέλουν να παρουσιάζονται ως τιμητές ενός ηρωικού και αντιστασιακού ΟΧΙ! Αν σεβαστούν ταπεινά τη θέληση του λαού και της νεολαίας αυτοί οι πολιτικοί, ξέρουν τι πρέπει να κάμουν. Σ’ αυτούς ανήκει ακέραια η ευθύνη.

Οι «ΠκτΧ» θα διαδηλώσουν ειρηνικά και μαζί με όλο το δημοκρατικό λαό του Ηρακλείου μετά το τέλος της παρέλασης, διατρανώνοντας τη θέληση αλλά και την απαίτηση να μην κατατεθούν στη Βουλή τα βάρβαρα μέτρα, καλώντας ταυτόχρονα όλους τους βουλευτές του Ηρακλείου να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην επιχείρηση εξαθλίωσης του λαού. Αυτό το τελευταίο είναι η πραγματική έμπραχτη τιμή στην φετινή επέτειο.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook