Σήμερα Πέμπτη 25 έγινε παρουσίαση του «Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων της Λεκάνης Απορροής Ταυρωνίτη» στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, από την ομάδα που εκπόνησε τη μελέτη, με επικεφαλή τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Νικόλαο Νικολαïδη.

Στόχος του έργου είναι η ολοκληρωμένη και βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων, πράγμα που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, όπως και στην κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της οικονομίας.

Ακολούθησε διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τον Δήμαρχο Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, στελέχη της Διεύθυνσης Υδάτων της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπως και εκπροσώπους του Δήμου Πλατανιά, της ΔΕΥΑΒΑ και του ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Κρήτης, και κατατέθηκαν προτάσεις χρήσιμες για την ολοκλήρωση της μελέτης, τις οποίες κατέγραψε ο κ. Νικολαïδης.

Επίσης το ειδικό σχέδιο θα αναρτηθεί προσεχώς στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr για δημόσια διαβούλευση.

Τέλος αποφασίστηκε να δημιουργηθεί Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, η οποία θα ανακοινωθεί μετά τον ορισμό της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook