Στα δίχτυα των αρχών έπεσε και το τελευταίο μέλος του κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης στη Κρήτη, το οποίο αναζητούνταν ύστερα από την εξάρθωση του κυκλώματος απο τις διωκτικές αρχές στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, πρόκειται για έναν 50χρονο φανοποιό ο οποίος έχει γεννηθεί στα Χανιά και χρησιμοποιούνταν ως ενδιάμεσος για τη μεταφορά των ναρκωτικών στη Κρήτη, σε συνεργάτες του σε Χανιά και Ηράκλειο.

Η σύλληψη του 50χρονου ήταν θέμα χρόνου και έγινε απο τη Δίωξη ναρκωτικών στην Αθήνα ύστερα απο το σχετικό σήμα που δόθηκε απο τις αστυνομικές αρχές στα Χανιά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και το κατάστημα του 50χρονου στην Αθήνα, δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες ενώ εκτιμάται ότι ο κατηγορούμενος είχε φροντίσει να ξεφορτωθεί ενοχοποιητικά στοιχεία, ύστερα απο τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος που είχε προηγηθεί την Τρίτη.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταγωγής του στο Ηράκλειο και απο εκεί στα Χανιά όπου θα συναντήσει τα άλλα 8 άτομα, επτά άνδρες και μια γυναίκα, με τα οποία σκορπούσαν το λευκό θάνατο στο νησί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος τέθηκε σε εφαρμογή από το πρωί της Τρίτης και είχε σαν αποτέλεσμα την σύλληψη 8 ατόμων απο 24 έως 66 ετών, ενώ μέχρι και εχθές αναζητούνταν και ο 50χρονος

Πρόκειται για πέντε Χανιώτες, απο τους οποίους ο ένας θεωρείται ο εγκέφαλος της σπείρας, δύο Ηρακλειώτες και μια Ηρακλειώτισσα, έναν απο την Αθήνα ο οποίος διαμένει στην Παλαιόχωρα και ένας 50χρονο κάτοικο Αθήνας ο οποίος αναζητείται.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 396,1 γραμμάρια ηρωίνης, 89,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 18 κινητά τηλέφωνα, 13 βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών ιδρυμάτων το χρηματικό ποσό των 8.070 ευρώ το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο απο εμπορία ναρκωτικών και ένα κυνηγετικό όπλο.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα.

Και οι 9 οι οποίοι εμπλέκονται στην δικογραφία, κατηγορούνται πως είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών στην Κρήτη.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, οι έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν πριν απο έναν μήνα, έχοντας στο επίκεντρο τον Χανιώτη "εγκέφαλο" ο οποίος ταξίδευε συχνά στην Αθήνα μεταφέροντας στην Κρήτη σημαντικές ποσότητες ηρωίνης.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί της Τρίτης, όταν ο "εγκέφαλος" έφτασε στα Χανιά με το πλοίο της γραμμής.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, τον παρακολούθησαν και οδηγήθηκαν σε δύο ακόμα Χανιώτες στους οποίους θα παρέδιδε ποσότητα ηρωίνης για να την "μοιράσουν" σε ναρκομανείς.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης Εγκληματικότητας Χανίων (ΟΠΚΕ) πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια στα Χανιά, την Αθήνα και το Ηράκλειο, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων είναι βέβαιοι πως τα σχεδόν 400 γραμμάρια ηρωίνης που βρέθηκαν αποτελούν μικρό τμήμα πολύ μεγαλύτερης ποσότητας την οποία πρόλαβαν να διαθέσουν στους χρήστες ναρκωτικών.


Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη