Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Χανίων σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Λ. Αμπαδιωτακης, την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα, με υπηρεσιακούς παράγοντες για την δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στην θαλάσσια περιοχή του Καλαθά στα Χανιά.

Στην σύσκεψη, που συμμετείχαν ο Δημαρχος, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, δυο Νομικοί Σύμβουλοι, και εκπρόσωποι των δυο Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα Χανιά, έγινε ενημέρωση για την συνάντηση στο Υπουργείο.

Ουσιαστικά όπως προέκυψε απο τις συζητήσεις στην Αθήνα, δεν υπάρχει ουσιαστικό θεσμικό πλαίσιο για την δημιουργία Καταδυτικών Πάρκων και ζητήθηκε από τον Δήμο Χανιων να καταθέσει μια πρόταση που θα αποτελέσει τον οδηγό για την δημιουργία μιας κοινής υπουργικής απόφασης για την δημιουργία των πάρκων και την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.

Ουσιαστικά δηλαδή, η πρόταση που είχε καταθέσει πριν αρκετά χρόνια ο Σύλλογος "Φίλοι του Βυθού" σε συνεργασία με τον Δήμο Χανιών, του Πολυτεχνείου και την βοήθεια του εταίρου Συλλόγου, της "Λέσχης Αυτοδυτών Κρήτης", θα εμπλουτιστεί και κατατεθεί στο Υπουργείο για να χρησιμοποιηθεί σαν οδηγός για την δημιουργία σχετικού Νομού.

Οι ενέργειες θα είναι άμεσες καθότι το Υπουργείο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να βοηθήσει και να επιταχύνει τις διαδικασίες.