Αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκαλεί το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, οδηγώντας μάλιστα σε σύγκληση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του Κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που επρόκειτο να συναντηθεί στις 18:30 της Πέμπτης με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα μετέφερε το αίτημα για κατάθεση τροπολογίας στο εν λόγω νομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία θα προβλέπεται ότι στο τέλος της διαδικασίας η σύμβαση αποκρατικοποίησης θα εγκρίνεται από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος όρος περιλαμβάνεται και στην πρόταση τροπολογίας που στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στις 16 Οκτωβρίου είχε εγκριθεί ομόφωνα.

Θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του ΚΤΕ την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και έχει προγραμματιστεί η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ώστε με βάση την απάντηση του G.Στουρνάρα προς την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές να αποφασίσουν τι στάση θα κρατήσουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση των βουλευτών την Πέμπτη αφορούσαν αφενός γιατί δεν ενημερώθηκε το ΠΑΣΟΚ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και, αφετέρου, γιατί δεν ελήφθη υπόψη από την ηγεσία του κόμματος η απόφαση για την τροπολογία που εγκρίθηκε ομόφωνα στον ΚΤΕ της 16ης Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά τις αντιδράσεις μερίδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που εκτίμησαν ότι, σε αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει ο ΚΤΕ, ο αρμόδιος εισηγητής Πάρις Κουκουλόπουλος «ενήργησε αυτοβούλως», το πρωί στη Βουλή, αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Επιπλέον, στη συνεδρίαση ετέθη ζήτημα για το εάν διασφαλίζεται η διαφάνεια με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προωθείται, ενώ τέθηκε και ζήτημα κυβερνητικής λειτουργίας με το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να υπάρχει αιφνιδιασμός.

Μεταξύ εκείνων που τοποθετήθηκαν, ο Χρήστος Αηδόνης ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν είναι διατεθειμένος να δώσει καμία λευκή εξουσιοδότηση, καθώς, όπως είπε, νιώθει την ευθύνη για προηγούμενες περιόδους κατά τις οποίες υπήρξαν παρόμοιες διαδικασίες.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τόνοι ανέβηκαν με τον κ. Κουκουλόπουλο να απαντά στην κριτική που δέχτηκε: «Δουλευόμαστε μεταξύ μας, παραδώσαμε τη χώρα σε ένα μνημόνιο, εκχωρήσαμε τα θέματα ενεργειακής πολιτικής και δεν είδα να αντιδράτε», για να του απαντήσει ο Μάρκος Μπόλαρης: «Αν νομίζεις ότι φωνάζοντας θα φοβηθούμε, είσαι εκτεθειμένος».

Επιπλέον, κατά τη συνεδρίαση, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Παναγιώτης Ρήγας, φέρονται να εξέφρασαν τη θέση ότι εάν κάθε ιδιωτικοποίηση δημόσιας επιχείρησης έρχεται ξεχωριστά, η Βουλή θα μετατραπεί σε «πλυντήριο», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν αρμόδιες Αρχές».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, από όπου θα επιστρέψει την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι ονομαστικές ψηφοφορίες που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την απόσυρση του Δημοσίου από τις μεγάλες ΔΕΚΟ και τα λιμάνια θα διεξαχθούν τελικά την ερχόμενη Τρίτη.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook