Θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια της μουσουλμανικής εορτής Έιντ αλ Άντχα ο συριακός στρατός, όπως ανακοίνωσε η διοίκησή του, κηρύσσοντας κατάπαυση του πυρός από αύριο το πρωί ως τη Δευτέρα.

Η διοίκηση του στρατού ανέφερε παράλληλα σε σημερινή ανακοίνωσή της ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να ανταποδίδει πυρά εάν δεχθεί επιθέσεις ή βομβαρδισμούς από τους αντάρτες.

Ο στρατός θα αντιδράσει επίσης εάν «τρομοκρατικές ομάδες προσπαθήσουν να ενισχύσουν τις θέσεις τους εξοπλιζόμενες και λαμβάνοντας ενισχύσεις» όπως και εάν γειτονικές χώρες «διευκολύνουν την παράνομη είσοδο μαχητών» μέσω των συνόρων κατά την περίοδο αυτή.

Το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αποδέχεται ως εκ τούτου να συμμορφωθεί με το αίτημα του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάκνταρ Μπραχίμι για την τήρηση κατάπαυσης του πυρός με αφορμή την μουσουλμανική γιορτή Έιντ αλ Άντχα από τις 26 ως τις 29 Οκτωβρίου.

Παράλληλα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει τις χιλιάδες συριακές οικογένειες που βρίσκονται σε μέρη στα οποία δεν υπήρχε πρόσβαση μέχρι σήμερα, στην περίπτωση κατάπαυσης του πυρός.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook