Μια πρώτη γεύση θα πάρουν σήμερα οι Θεσσαλονικείς από τα αστυνομικά μέτρα που θα ισχύσουν την Κυριακή για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Από νωρίς το πρωί θα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους από τον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου, ενώ παντού θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Απροσπέλαστο θα είναι το προαύλιο της εκκλησίας εκεί δηλαδή απ\’ όπου θα περάσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι βουλευτές.

Τις επόμενες ώρες θα φτάσουν στην Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 1000 αστυνομικοί από την Αθήνα οι οποίοι θα προστεθούν στους ήδη 1500 οι οποίοι θα βρίσκονται επί ποδός την Κυριακή για την στρατιωτική παρέλαση.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

• Επί ποδός 2500 αστυνομικοί
• Φράχτες κατά μήκος της παρέλασης
• Μείωση της χρονικής διάρκειας της παρέλασης
• Συμμετοχή ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ
• Εντολή για άμεσες συλλήψεις για όσους παρεμποδίσουν τις παρελάσεις
• Απαγόρευση των διαδηλώσεων στους γύρω δρόμους.
• Εξονυχιστικός έλεγχος για όσους βρίσκονται στον χώρο των επισήμων

Ο φόβος για την περιφέρεια

Συσκέψεις πραγματοποιούνται και σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας καθώς και σε άλλες περιοχές εκτός της Θεσσαλονίκης δεν είχαν γίνει παρελάσεις λόγω επεισοδίων. Η αστυνομία δεν θέλει αυτή την φορά να «πιαστεί στον ύπνο» και στις μεγάλες πόλεις εκπονούνται σχέδια για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών και την προστασία των πολιτικών προσώπων που βρίσκονται συνήθως στο στόχαστρο. Έτσι δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και κλούβες θα υπάρχουν σε κάθε μεγάλη παρέλαση και η εντολή που υπάρχει είναι να συλλαμβάνονται άμεσα όλοι όσοι εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης.

Ειδικό σχέδιο και για την Αθήνα

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση παρουσία του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζουν ειδικό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φόβοι που υπάρχουν εστιάζονται στην ενδεχόμενη παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής, οι πιθανές αντιδράσεις των μαθητών καθώς ορισμένα σχολεία τελούν υπό κατάληψη ενώ οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν την παρουσία και αριστεριστών. Γι\’ αυτούς τους λόγους η αστυνομική δύναμη αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή τόσο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων όσο και στον χώρο του Ζαππείου, όπου εκεί συγκεντρώνονται οι μαθητές προκειμένου να αρχίσει η παρέλαση.


real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook