Ο τουρισμό υγείας – ευεξίας μπορεί να προσελκύσει στην Ελλάδα περισσότερους από 100.000 τουρίστες και να αποφέρει έσοδα στη χώρα της τάξης των 400 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ σε ορίζοντα τα δεκαετίας το έσοδο αυτό μπορεί να φτάσει τα 2 δισ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται έντονα η ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, για την προώθηση του οποίου πρόκειται να κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή μέχρι τα τέλη του 2013.

Η ΕΕ ετοιμάζει Οδηγία για τη Διασυνοριακή φροντίδα, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους να λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας στην ΕΕ-27 και να καλύπτονται αυτές οι υπηρεσίες από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Σύμφωνα με τους φορείς του τουρισμού η Ελλάδα, μπορεί άμεσα να προσελκύσει 100.000 τουρίστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν για υπηρεσίες υγείας, ενώ η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες που επιθυμούν να λάβουν υπηρεσίες υγείας από τη Βόρεια Ευρώπη, τα Βαλκάνια και χώρες της Αν. Μεσογείου.

Το «ιατρικό πακέτο» θα περιλαμβάνει εκτός από τις ιατρικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες μεταφοράς, ενημέρωσης, ξενάγησης, εστίασης και διαμονής σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.

Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργο τσακίρη (πρόσφατα διοργανώθηκε και σχετική ημερίδα από το ΞΕΕ) «το απόθεμα νοσοκομειακών υποδομών, το επαρκές και άξιο ιατρικό προσωπικό σε συνδυασμό με τις κλιματικές συνθήκες και την ξενοδοχειακή υποδομή, μπορούν να συνθέσουν ένα ανταγωνιστικό προϊόν ιατρικού τουρισμού».

Σε συνδυασμό δε με τον τουρισμό τρίτης ηλικίας δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook